Geçtiğimiz günlerde Timur Soykan imzasıyla BirGün’de “Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…” başlığıyla bir haber yayınlandı. Mevzubahis haberde İsmailağa Cemaati’ne bağlı olduğu iddia edilen Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin babasının kendisini 6 yaşındayken ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi olduğu; 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G.’nin ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini söylediği öne sürüldü.

İsmailağa haberin hemen ardından bir açıklama yayınlayarak şahsın münferit olarak işlediği bir cürümün cemaati bağlamayacağını ve kendilerinin resmî-yasal nikâhı tavsiye ettikleri belirtildi.

Akabinde Hiranur Vakfı’ndan da bir açıklama geldi ve söz konusu haberin iddiadan ibaret olduğu, iddia üzerinden İslâmî değerlere sahip herkesin karalanmak istendiği, meselenin mahkeme safhasında olduğu ve yargılamanın ardından her şeyin açıklığa kavuşacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca Gümüşel’in kızının bir takım ailevi ve psikolojik problemlerinin olduğu ve internetten tanıştığı bir takım yapılarla irtibatı bulunduğuna da yer verildi.

Söz konusu habere imza atanların, İslâm’a saldırmak için her ân pusuda beklemekle malul müfteriler olmasından dolayı meselenin vuzuha kavuşmasını bekledik. Haberde yargıya taşındığından fakat örtbas edilmek için uğraşıldığından, yargıda aklanmasının da mevzunun yaşanmadığını göstermeyeceğinden filan bahsedilerek söz konusu hadise yaşanmamış olsa bile aklanmasının önü alınan mesele, vuzuha kavuşmak bir yana daha da karartıldı.

Anlayacağınız; haberi servis edenlerin zihniyeti malûm ve İslâm düşmanlığı ile malul… Gelelim asıl meseleye; peki ya Müslüman olduğunu her hâliyle göstermesi icap ederken bunu bir ambalaj hâline getirmesine, dışarıdan “Müslüman” kimliğiyle tanınmasına rağmen her hareketiyle İslâm düşmanlarının hesabına puan yazanlar?..

İddia ile alakalı ortaya serilen ses kaydı dökümleri, fotoğraflar vesaire derken bu haber İslâm düşmanı medyada köpürtülürken böyle bir iğrençlik söz konusu ise asıl sesi çıkması gereken Müslümanlar ya sessizliğini koruyor ya da saçma sapan bir tartışma içine girmiş bulunuyor. Bu, bizim asla kabul edebileceğimiz bir durum değil ve ortada Müslümanlarla alakalı bir sorun varsa bu sorunu teşhis ve tedavi etmenin, buna sebep olanların cezasının Müslümanların elinden olması icap ettiği, böyle meseleler üzerinden küfre avans verilmemesi gerektiği düşüncesindeyiz.

Müslümanların tonla çözülmesi gereken meselesinin olduğu bir demde, İslâm’da helal dairesi son derece genişken bu dairenin sınırlarında gezinmenin, bunları tartışmanın, Osmanlı’daki kabuk âlimlerinin İngilizler İstanbul’u işgal ederken mezarlıkta biten inciri yemek caiz midir değil midir tartışmasına girmesinden hiçbir farkı yoktur. Bu, Müslümanların enerjisini boş yere heba etmesinden başka bir şey olmamasının yanında küfre açıkça avans vermektir. İslam dininde bir kız çocuğunu buluğa ermeden evlendirmek, hele hele 6 yaşında cinsel münasebette bulunmasına izin vermek gibi bir cevaz da yok. Dolayısıyla burada hayatta olmakla alakalı hiçbir meselesi kalmadığından olsa gerek uçkurunun derdine düşmüş birilerinin adiler adisi bir hareketi söz konusu ise bu meselenin asıl üzerine gitmesi, ortada bir suçlu varsa o suçlunun teşhirini sağlaması icap eden Müslümanlardır!