Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne katıldı.

Törene davet edilmeyen Abdülhamid Han’ın dördüncü kuşak torunlarından Nurhan Sultan Osmanoğlu, Twitter hesabından “Devletimizin İstanbul'un fethini büyük bir özenle kutlanması halkımızın nezdinde de çok büyük yere sahiptir. Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunları olarak Osmanoğulları'nı temsilen Hanedan Ailesi Reisi, babam Harun Abdülkerim Osmanoğlu'nun bu kutlamaya davet edilmesini beklerdik” diye bir paylaşımda bulundu.

Ardından aile olarak şahsi beklentileri ve protokol dertleri olmadığını dile getiren Osmanoğlu, “Biz de her Türk vatandaşı gibi eşit haklara sahibiz. Umarım sizlerde protokolde olmak yerine, özel olarak ayrılan bölgeler yerine halkın içinde bu kutlamada yer alırsınız.” dedi.

Ak Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci ise Nurhan Sultan Osmanoğlu’na yönelik şunları söyledi:

“Kıymetli Nurhan Sultan Hanımefendi, Sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşlarısınız. Seyahat özgürlüğünüz de mevcut. Tüm vatandaşlarımız gibi sizler de tören ve açılışa davetlisiniz. Fakat Fethi Mübin aziz milletimizin tamamının değeridir, mülküdür. Bir aileye ait değildir.”

“Seyahat özgürlüğünüz var” diyerek sürgün yıllarını hatırlatan küstah Birinci, sadece Nurhan hanıma değil, Abdülhamid Han'a da, Vahdettin Han'a da terbiyesizlik yapmış, içindeki Kemalist canavarı bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Osmanoğlu ailesinin atalarının mirasına ne kadar sahip çıktığı tartışılabilir fakat burada mesele bu gibi Kemalistlerin Abdülhamid Han'a hakaret etmesidir.

Sultan Abdülhamid Han’ın torunu Nilhan Osmanoğlu ise “Burada 90 yaşındaki Osmanoğlu aile reisinin hatırlanması davet edilmesi beklentisi kalp kırıklığı dile getirilirken sizler bu ailenin siyaset üstü bir konumda olduğunu bilerek tüm enaniyetiniz ile bu cevabı veriyor ve bu cevaptan oy devşiriyorsunuz.” diyerek Birinci’ye cevap verdi.

Birinci’nin küstah açıklamalarına halk da tepki gösterdi: