İslam ile laikliği, Abdülhamid Han ile Mustafa Kemal'i aynı anda sevebilecek kadar zihin karışıklığı yaşayan "muhafazakar"ların şuursuzluğundan cesaret alan Kemalistler, her fırsatta değerlerimizi aşağılıyor ve kendi değerlerine de söz ettirmiyor. 

Tunç Soyer ile birlikte CHP'lilerin Osmanlı'ya nefret kusması, muhafazakarların Kemalizm'e karşı dik duramamasından ve her fırsatta Kemalizm'le İslam'ı barıştırmaya çalışmasından kaynaklanıyor.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinliklerinde konuşma yapan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, işgalci Yunanistan'a tek kelime etmemiş ve Osmanlı'yı suçlamıştı. Bunu da Kemalizm'in gereği olarak yapmıştı. Yani muhafazakar kesim Tunç Soyer'den ziyade Tunç Soyer'den önce o cümleleri söyleyen atasına kızmalı. 

Sözleri her kesimden insanın büyük tepkisini çeken Soyer, bugün katıldığı canlı yayında yeniden Osmanlı'ya nefret kustu. Sultan Vahdettin üzerinden bir kez daha

Osmanlı'yı hedef alan Soyer şu ifadeleri kullandı:

"Osmanlı bizim atamız. Selçuklu bizim atamız. Sadece bir fikre inan insanların ataları değil ki hepimizin ataları ama Vahdettin ile Fatih Sultan Mehmet Han bir mi? Fatih Sultan Mehmet Han döneminin en vizyoner, en karizmatik liderlerinden biri. Dört dil biliyor. Muazzam bir vizyonu var. Peki Vahdettin ile karşılaştırabilir misiniz? Vahdettin ki 'Çanakkale geçilmez' demiş, binlerce insan canını feda etmiş. Ondan sonra işgal kuvvetlerine bir kurşun sıkmadan o Çanakkale'yi geçilir hale getirmiş. O Fatih Sultan Mehmet Han'ın aldığı İstanbul'u teslim etmiş Sevr ile emperyalist güçlere. O Mustafa Kemal Atatürk için idam fermanları çıkarmış. Suikastlar tertip etmiş ve nihayet o hayran olduğu İngilizlerin teknelerine binip kaçmışlar biri eylülde, biri kasımda. Şimdi siz atalarımızla bir tutabilir misiniz bu hırsızları, bu haramileri."