Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, “Diyanet son yıllarda hep Çanakkale'de Atatürk'ü yok sayması, hutbelerde adının geçirilmemesiyle gündeme geliyor. Belki bu konuya açıklık getirirsiniz.” sorusuna verdiği cevabı köşesine taşıdı. Yazıda Erbaş’ın Atatürk'ü her vesile andıklarını söylediği "Biz gereğini yapıyoruz, inşallah hayırlısı olur" dediği aktarıldı.

Saygı Öztürk, Erbaş’ın kendisine M. Kemal’e edilen dualarla ilgili videolar gönderdiğini belirtirken videolardaki kesitlerden şu gibi ifadelere de yer verdi:

-“Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere istiklal mücadelesinin bütün önderlerimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin, ülkemiz ve milletimiz için mücadele edenlerin ruhlarını şad eyle Allah'ım.”

-“Ya Rab, Çanakkale'deyiz ve Çanakkale destanının 107. yılını idrak ediyoruz. Çanakkale'yi düşmana geçilmez kılan tüm şehitlerimize ve Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa ve tüm gazilerimize rahmet eyle Allah'ım.”

Öztürk, Erbaş’ın sorusuna verdiği cevaba da yazısında yer verdi ve Erbaş’ın “Saygı Bey, niçin görmezler, anlamak mümkün değil. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü gönderdiğim videolarda da göreceğiniz gibi her vesileyle anıp dua ediyoruz. Biz gereğini yapıyoruz, inşallah hayırlısı olur. Selam ve muhabbetlerimle Allah'a emanet olunuz.” dediğini kaydetti.

Anlayacağınız bir takım kuruluşlar her fırsatta Diyanet’in şeriatı getireceği gibi abuk iddiaları ortaya atadursun, Diyanet de her fırsatta laik Kemalist rejime sadakatle bağlılığını ifade etmekten, Anayasa’nın 136. Maddesinde belirtildiği üzere laiklik ilkesi doğrultusunda hareket etmek adına İslâm’dan taviz vermekten yüksünmüyor, bir de amiri azgın küfür azınlığına izahat vermekten geri durmuyor.