Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Gençlik Kolları MKYK toplantısına başkanlık edecek. Yeni projelerin sunulacağı toplantıda, 2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak gençlere yönelik yeni dönemin yol haritası belirlenecek.

Toplantıda, Erdoğan’a Gençlik Kolları tarafından, 2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak gençlere yönelik hazırlanan projelerle ilgili sunum yapılacak. Bunlar arasında ‘İlk oy ilk heyecan’ projesi de bulunuyor.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, gençlerin ve Z kuşağının AK Parti’ye bakışının masaya yatırılacağı toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projeye onay vermesiyle teşkilat çalışmalarına başlayacak. Gençlerin AK Parti’ye niçin oy vermesi gerektiği, eski Türkiye’nin nasıl olduğu ve 2023’ün öneminin anlatılmasına yönelik değerlendirmeler de yapılacak. Yine, sosyal medyanın bu süreçte daha aktif kullanılması sağlanacak. Özellikle Türkiye’nin AK Parti döneminde ulaşım, sağlık, köprü, otoyol, havalimanları, savunma ve uluslararası alanda attığı adımların anlatılacağı görsel videolar sosyal medyadan paylaşılacak.

Öte yandan AK Parti tarafından daha önce yapılan bir çalışmada gençlerin oy kullanmasında ailelerinin yüzde 75 etkisinin olduğu belirlenmişti. AK Parti, bu çalışmayı da göz önüne alarak genç seçmenlerin aileleriyle bire bir temas kurmayı hedefliyor.

Eski Türkiye’yi kimse merak etmiyor, yenisi, en yenisi nerede?

Ak Parti, yapmış olduğu son seçim kampanyalarında ısrarla “neden ben” sorusuna “eski Türkiye’yi” işaret ederek cevab veriyor. Bu artık partide bir alışkanlık hâline gelmiş olacak, gerek partinin siyasîleri gerekse iktidara yakın medya kuruluşlarının yaptığı yayınlarda sürekli “eski Türkiye”nin ne kadar da kötü olduğu, Ak Parti’nin bunu nasıl iyileştirdiği anlatılıp duruluyor. Yiğidi öldürelim ama hakkını yemeyelim, gerçekten de Ak Parti döneminde Türkiye’nin birçok sorununa çözüm getirildi, pek çok yatırım gerçekleştirildi, bunu kimse inkâr edemez; fakat umumiyetle ihtiyarların huyudur, belli bir yaşı aştıktan sonra kimi ihtiyarlar gelecekle alâkalı konuşmayı bırakır, sürekli olarak geçmişte yaptıklarından konuşmaya başlarlar, çünkü artık gelecek ufukları daralmıştır, hem zaten kurdukları hayalleri gerçekleştirecek kudretten de düşmüş görürler kendilerini. Ak Parti’ninki de o hesap, geleceğe dair belirlediği bir ufuk yok! Sürekli olarak geçmiş icraatlarından bahsediyor ve bu artık o kadar sürekli hâle gelmiş bulunuyor ki, bir müddet sonra insanı bıktırıyor.

Ak Parti’nin yalnız gençlere değil, yetişkin seçmene de kendisini ifâde etmesi için yeni, müşahhas ufuklar belirlemesi şart. Hem zaten hedef değil midir, tayin edildikten sonra her şeyi kendisine göre tanzim eden. Bu kadar çok ardına bakan, önüne çıkan her çukura düşmeye mahkûmdur.

Gençlik

Eskiden gençlerin vaziyetini tenkid etmek için derlerdi ya, “Bu ileride anasına babasına bir bardak su bile vermez!” diye, ha işte biz şimdi öyle bir devirde bulunuyoruz ki, ana babalar vermeyeceklerini ve vermedikleri gibi bir de üzerine kamyon yüküyle lâf edeceklerini bildikleri için çocuklarından bir bardak su bile isteyemiyorlar. Hâl böyleyken, Ak Parti, kendisini gençliğe anlatmanın stratejisi olarak onların aileleriyle görüşecekmiş. Bir siyasî iktidar, kendi elinde, kendi döneminde yetişen, eğitimini kendisinin verdiği gençliğe ne kadar yabancı olabilir? Biz söyleyelim, ancak Ak Parti kadar yabancı olabilir.

Bir de biraz evvel ifâde ettiğimiz gibi bu gençliğe aile üzerinden anlatılmaya çalışılacak olan da Ak Parti’nin gençlik için hazırladığı vizyon da değil ha, geçmişin ne kadar kötü olduğu.

Hayret

19-20 senedir devleti idare eden, iktidar olarak ayrı parti olarak ayrı “iletişim” teşkilâtları olan bir siyasî parti, herhalde otursa ve ben acaba kendimi nasıl ederim de ifâde edemem diye düşünseydi, ancak bunu bulabilirdi. Gerçekten de tebrik ederiz.

Pes!