İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İSAR Öğrenci Topluluğu, üniversitelerinde Cihad Kısa ile alakalı gerçekleşen protesto ile alakalı bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride Hz. Meryem annemize malum ses kaydında iftira attığı gerekçesi ile olaya tepki gösterenler ile bir bağlarının olmadığını beyan ettiler. Protesto yapan öğrencileri kınayarak ‘aşırıcılar’ olarak nitelendirdiler. İSAR açıklamasında verilecek tepkinin ilmi ortamla sınırlı kalması gerektiğini vurgulayarak bu protestoların İlahiyatları itibarsızlaştırdığını dile getirildi.

İSAR’ın konu ile alakalı bildirisi:

Bu açıklamalara mukabil Cihad Kısa ile alakalı protestoyu gerçekleştiren öğrenciler “Dişini bize değil müfterilere göstereceksin İSAR!” başlığı ile bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak Hz. Meryem'e necis ifadeler sarf eden Cihat Kısa denen şahsa tepkimizi göstermek amacıyla yaptığımız basın açıklamasından sonra İSAR Öğrenci Topluluğu "İlahiyatları itibarsızlaştırma" ve "İlmi bir dayanağın yalnızca ilim ile" çürütülmesi gerektiğini ifade etmiş. Biz akidevi konulara taalluk eden, Kur'an’ı hiçe sayan, hadisleri yok gören unvanı ne olursa olsun hiçbir kimseye karşı yumuşak başlılık gösterecek değiliz. Hele ki Kur’an’ın apaçık bir beyanla iffetini aşikâr bir şekilde beyan ettiği Meryem validemizin iffetini ayet ve hadisler getirerek delillendirme yöntemiyle çürütmeye kalkmak, gökyüzünde ki güneşin varlığını delillendirmek gibi abesle iştigal bir iştir ve Müslümanlar için eziklik ve acziyet psikolojisinden öte bir durum değildir. İSAR Öğrenci Topluluğu'nun "Malum konuyla alakalı görüntülerin tamamını dinlemeden ve Cihat Kısa'nın açıklama yapmasını beklemeden" ifadelerine karşılık olarak 8 ilde basın açıklaması yapıldı, sosyal medya üzerinden 100 bini aşkın tweet atıldı ve birçok değerli akademisyen konuyla alakalı tepki gösterdi. Bu kadar tepkiye rağmen ellerinde görüntülerin tamamını bulunduğunu iddia eden Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı neden umuma mâl olmuş bu konuyu, ellerindeki gerçek olduğu iddia edilen görüntüleri paylaşarak olayın iç yüzünü aşikâr etmiyor? ve yine onca tepkiye rağmen tepkileri üzerine çeken Cihat Kısa ve destekçileri neden çıkıp protestoların aksine bir açıklama yapmadılar? Neden "Hz. Meryem iffetlidir, Hz. İsa babasızdır" demediler? Bugün Kudüs, ümmet edebiyatıyla Mukaddesatımıza saldırıyorlar diyenler Allah'ın Kavliyle bi zatihi iffeti mâlum olan validemize karşı saldırı olunca çiçek böcek dağıtım görevini üstleniyorlar? Kendi vatan toprağımızda mukaddesatımız habis fikirlere esaret edilmişken ve müdafaa etmenin acziyetindeyken Kudüs'ümüzün ve ümmetin hamiliğine bürünmekten nasıl söz ederiz?

Kanunların tanıdığı hak çerçevesinde yapmış olduğumuz basın açıklamasına binaen; İtikadı has, duruşu net Üstad Necip Fazıl'ın tabiriyle su katılmamış Anadolu Müslümanları olarak akideye taalluk eden hak yolun her türlü sapık koluna karşı tepkimizi ortaya koyacağız!