Sözcü Gazetesi asılsız ve algı operasyonuna yönelik haberlerine bir yenisini daha ekledi. Milyonlarca gencin YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavına saatler kala Sözcü Gazetesi tarafından "Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi" yalanı servis edildi. Oysa 2 Mart 2021 tarihinde imzalanan askeri protokol, iki ülke arasındaki askeri personel ve öğrencileri kapsıyor. Günümüzde YÖK mevzuatına göre ise yabancı öğrencilerin Türkiye'ye eğitim alabilmesi için hala sınav şartı aranıyor.

Sınav şartı tüm yabancı öğrenciler için geçerli

Ayrıca eğitim için seçilecek personellerin, Türkiye ve Katar'ın 'ulusal mevzuat hükümleri' kapsamında değerlendirileceği belirtiliyor. Günümüzde YÖK mevzuatına göre Türkiye'de eğitim alacak (askeri personeller hariç) tüm yabancı öğrencilerde istisna olmaksızın sınav şartı aranıyor.

YKS'ye saatler kala operasyon

Sözcü Gazetesi iki ülke arasında imzalanan askeri iş birliği anlaşmasını, "Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi" başlığıyla okurlarına servis etti. Haberde 'askeri personel ve askeri öğrenciler' ifadesi yerine 'Katarlı gençler' tanımı yerleştirildi.

Muhalif kanattan Sözcü ile beraber Odatv, Yeniçağ, Sol haber ve T24’ün propagandasını yaptığı yalan habere başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Muharrem İnce gibi siyasetçilerden de destek geldi.

Bunun bir yaptırımı yoksa hukuk niçin var?

İktidara karşı kışkırtmak ve oy devşirmek için gençleri sınav öncesi yalan ve dolanla çocuk kandırır gibi kandırmaya kalkan bu medya kuruşları ile siyasîlere karşı bir yaptırım uygulanacak mı, uygulanmayacak mı?

2,5 milyondan fazla gencin gireceği sınav öncesinde bir çarpıtma üzerinden gençlerin aklını bulandıran, onların gayretlerinin boşuna olduğu hissine kapılmalarını sağlayan, motivasyonlarını kıran ve bunu yalnız üç beş oy ile tık almak için yapan, her fırsatta yalancıları şerefsizlikle, namussuzlukla itham eden bu yayın organları ile siyasîlere karşı ne yapılacak? Biz bunun cevabını merak ediyoruz.