Geçtiğimiz günlerde Müslüman Kardeşler Örgütü'nün Rehberlik Konseyi Başkanlığı görevini vekaleten yürüten İbrahim Munir, Müslüman Kardeşlerin siyasi mücadeleyi bıraktıklarını, bir daha sandığa gitmeyeceklerini açıklamıştı.

Ancak Müslüman Kardeşler’in merkez kurulundan yapılan açıklamada Munir’in sözleri reddedildi. Müslüman Kardeşler’in Mısır'da faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi. Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“Reuters haber ajansı tarafından 29 Temmuz 2022'de yayınlanan İbrahim Münir’in yanlış ifadelerle yaptığı açıklamalar tarafımıza ulaştırmıştır. Genel Şura Meclisi, 8 Ekim 2021 tarihinden itibaren Umumi Müddet vekilliği ve göreve başlamasından bu yana Münir’i görevinden almış ve Umumi Müddet'in fazilet çalışmalarını yürütmek üzere bir heyet görevlendirmiştir. Münir’in ifadeleri "Müslüman Kardeşler" grubunu yansıtmayan münferit bir görüş olup, grup bu hususta şunu vurgulamak ister:

Birincisi: Prof. Dr. Muhammed Badie hala grubun genel rehberidir ve tüm Kardeşler, onun erdemine bağlılık yeminine bağlı kalacak ve grubun ünlü “Barışımız kurşundan güçlüdür” sözüyle şiddete başvurmama yaklaşımını sürdürecektir.

İkincisi: Grubun kurumları, özellikle de Genel Danışma Meclisi, münhasıran “Müslüman Kardeşler” grubunu ifade eden kararlar almakla ilgilenmektedir. Konsey, şartlar ışığında iktidar rekabeti konusunu tartışmamış ve grubun hali hazırdaki yeri Mısır olduğunu vurgulamıştır.

Üçüncüsü: İhvan ve diğerlerinden tutuklular meselesi, grubun ana meselesi ve birinci önceliği olmaya devam edecektir.

Dördüncüsü: Medyayı, resmi kaynaklar ve akredite sözcüleri dışında grup hakkında haber yapmamaya çağırıyoruz.

Genel Sorumlu Komite Komisyonun resmi temsilcisi Dr. Mustafa Tolba

Pazar 2 Muharrem 1444 Hicri; 31 Temmuz 2022 Miladi.”