'Cumhurbaşkanı Reisi’nin de rol oynadığı infazlarla ilgili soruşturma yürütülmeli'
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi İran Özel Raportörü Cavid Rahman, 1988'de binlerce siyasi tutuklunun devletin emriyle yapılan infazlara ve o dönemde Tahran'da savcı yardımcısı olarak görev yapan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin oynadığı role ilişkin bağımsız bir soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu.
Ortadoğu
30.06.2021, 12:18 30.06.2021, 12:19

BM'nin yıllar boyunca bu meseleyle ilgili kanıt topladığını ve BM İnsan Hakları Konseyi veya başka bir organın tarafsız bir soruşturma başlatması durumunda bu kanıtları sunmaya hazır olduğunu kaydeden Rahman, dün Reuters haber ajansına şunları söyledi: “Devam eden bir örtbasın parçası olarak bazı “toplu mezarların” yok edildiğine dair haberlerden endişe duyuyorum. Bence şu an doğru zaman. Reisi Cumhurbaşkanı oldu, 1988'de olanlar ve bireylerin rolü hakkında soruşturmaya başlamamız için çok önemli bir zaman.”
Soruşturmanın İran'ın çıkarına olduğunu belirten Rahman, “Soruşturmanın yürütülmemesi halinde, cumhurbaşkanı ve bu infazlarda oynadığı söylenen rolle ilgili ciddi endişelerimiz olur.” diye konuştu.
Namaz Vakti
07 Şubat 2023
İmsak | 06:36 | ||
Güneş | 08:02 | ||
Öğle | 13:23 | ||
İkindi | 16:08 | ||
Akşam | 18:34 | ||
Yatsı | 19:55 |