İran'ın batısındaki Bane kentinde düzenlenen gösteriler sırasında iki kişinin hayatını kaybettiği, iki güvenlik görevlisinin de ağır yaralandığı açıklandı.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, dün gece Kürdistan eyaletine bağlı Bane sokaklarında protestolar vardı. Protestolar sırasında bazı göstericilerin lastik yakarak yolları kapatması üzerine polisin müdahale ettiği ifade edildi.

Kürdistan eyaletinin Güvenlik İşlerinden Sorumlu Vali Yardımcısı Mehdi Ramazani, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Dün gece bu şehirde yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından gösteri yapıldı. Bu kişiler arasında polis memurlarına ateş eden çok sayıda silahlı kişi de vardı." dedi.

Protestolar sırasında bazı göstericilerin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir asker ile bir polisin ağır yaralandığını aktaran Ramazani, olaylarda "isyancılar" olarak nitelendirdiği iki göstericinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

İranlı yetkili, "rejim karşıtı örgütlerin Kürdistan eyaletini istikrarsızlaştırma için bölgede şiddetli eylemler düzenlemeyi planladığını" söyledi.