İsviçre Dışişleri Bakanlığı, büyükelçiliğinde görevli diplomatın kimliğini açıklamadı. Reuters'e göre, bu trajik ölüm karşısında şok olduğunu bildiren İsviçre Federal Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis aileye en derin taziyelerini iletti.

AFP’ye göre, İsviçre makamlarından yapılan açıklamada, büyükelçiliğin bu konuda yerel makamlarla temas halinde olduğu, gizlilik ve veri koruma nedenleriyle daha fazla bilgi verilmeyeceği aktarıldı.

İran Dışişleri Bakanlığı ise İsviçre büyükelçiliğindeki görevlinin ölümünün yetkili makamlarca soruşturulduğunu açıklayarak kaza nedeniyle başsağlığı diledi.

İran polisi, kazanın oluş sebebine ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Tahran'daki İsviçre Büyükelçiliğinde çalışan 52 yaşındaki İsviçreli kadının ölümü özel polis birimleri tarafından araştırıldığı söylendi.

Konuyla ilgili İran medyasındaki haberlere göre, Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, İsviçre büyükelçiliğinde birinci sekreter olarak görevli diplomatın evinde çalışan kişinin diplomatın evde olmadığını farketmesi ve birkaç dakika sonra bahçıvanın bir ceset görmesi üzerine polisi aradığını söyledi. Halidi, diplomatın binadan neden düştüğünün ve olayın intihar ya da biz kaza olup olmadığının henüz belli olmadığını kaydetti.

Sözcü, “İlk raporlarda acil servislere bir erkeğin ölümüne ilişkin haber geldi, ancak soruşturma sonrasında ölen kişinin kadın olduğu ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

ISNA haber ajansı diplomatın 51 yaşında olduğunu belirtirken, diğer raporlarda ise 52 yaşında olduğu belirtildi.

Şarkul Avsat