Netanyahu, Suudi rejiminin Hindistan havayolu şirketi Air India'ya Tel Aviv'e gidiş-geliş için hava sahasından geçiş izni verdiğini söyledi. Ancak Riyad daha önce bu yönde çıkan haberleri yalanlamıştı.

Netenyahu'nun ardından açıklama yapan Air India, Suudi Arabistan'dan böyle bir talep olduğu ancak henüz olumlu yanıt alınmadığını duyurdu. Buna rağmen İsrail basınnda, Suudi hava sahasından uçuşların mart sonunda başlayacağı dillendiriliyorSuudi yetkililerden ise henüz yeni bir açıklama yok.

İran'a Karşı Suud-İsrail İttifakı
İran'a karşı İsrail-Suudi kraliyeti arasındaki ilişkiler gelişse de Riyad resmi olarak İsrail devletini tanıdığını ilan etmiş değil. 

İsrail'e 70 yıldır kapalı olan hava sahası yasağının kalkması ise İran'a karşı Suud mesajı olarak değerlendiriliyor. Nitekim aynı yönde değerlendirilebilecek bir başka gelişme de, geçtiğimiz hafta Suud Genelkurmayı'nda gerçekleşen üst düzey ordu mensuplarının tasfiyesi olmuştu. 
İsrail basınından Haaretz'e göre, sözkonusu yasağa rağmen ABD Başkanları George W. Bush ve Donald Trump'ın bulunduğu uçaklar doğrudan Suudi Arabistan'dan İsrail'e uçtu. Haaretz'e göre Benyamin Netanyahu'nun geçen ay Hindistan Başbakanı Modi ile çok samimi pozlar verdiği Hindistan ziyaretinde, havacılık teşvik anlaşmaları yapılırken Suudi Arabistan rotasıyla ilgili pürüzler halledildi.


İsrail-Hindistan ilişkileri, Çin'den Briitanya'ya uzanan İpek Yolu'nu ilgilendirdiğinden önem arzediyor.