Baykar ve Kuveyt arasında Bayraktar TB2 SİHA için 370 milyon dolarlık sözleşme imzalandı ve Bayraktar TB2 için sözleşme imzalanan ülke sayısı 28’e yükseldi.

2019 Temmuz ayında Kuveyt’in SİHA tedariki için başlattığı Amerika, Avrupa ve Çin’den firmaların da yer aldığı ihaleyi Baykar kazandı. Baykar, 2022 yılı sonunda Polonya ve Mali‘ye TB2 SİHA’ları teslim etmişti.

Bayraktar TB2 SİHA, Temmuz 2019’da Kuveyt’te gerçekleştirilen demo uçuşunda büyük bir başarı göstermişti. Yüksek sıcaklık ve kum fırtınası gibi zorlu coğrafi ve iklim şartlarında tam 27 saat 3 dakika kesintisiz uçarak Türk havacılık tarihinde bir ilke imza atmış ve o dönem kendisine ait olan havada kalma rekorunu kırmıştı.

Bayraktar TB2 SİHA’dan yeni rekor: 600 bin uçuş saati

Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 600 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora imza attı. Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından Haber Türk kanalında yapılan açıklamada 2014 yılından beri hizmette olan Bayraktar TB2 SİHA sistemlerinin 600 bin uçuş saatine ulaştığı belirtildi.

ASELSAN CATS EO sistemi Bayraktar TB2 SİHA ile İhraç edildi!

Baykar tarafından yerli imkanlarla geliştirilen ve 27 ülkeye ihraç edilen Bayraktar TB2 SİHA, Mali’ye de tedarik edildi. Teslim edilen SİHA’lar, Savunma Bakanı Albay Sadio Camara’nın 21 Aralık 2022 Çarşamba günü Mali’de bulunan Mopti Hava Üssü’nü ziyareti sırasında görüntülenmişti.

Ziyaret kapsamında Bakan Sadio Camara ve beraberindeki heyetin huzurunda keşif uçuşları gerçekleştirildi. Uçuşu esnasında Bayraktar TB2 SİHA siteminde ASELSAN’ın CATS EO çözümünün kullanıldığı görüldü. Bayraktar TB2 ile birlikte CATS EO sistemi farklı ülkelerde ihracat başarısı göstermiş durumda.

DefenceTürk