Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 1:32 ölçekte Ukrayna Hava Kuvvetleri armalı Bayraktar AKINCI TİHA ve Bayraktar TB2 SİHA maketlerinin görsellerini paylaştı. Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar; paylaşımında “Şu anda maket ama umarım yakında gerçek olur.” ifadesinde bulundu. Böylelikle Büyükelçi Bodnar, Ukrayna’ya olası bir AKINCI TİHA ihracatının sinyalini yaktı.

SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Fuarında 11 Kasım 2021 tarihinde Ukrayna ile AKINCI TİHA için alternatif motor sözleşmesi imzalandı. Baykar Savunma ve Motor Sich arasında MS500 Turboprop Motorları için imzalanan MS500 Turboprop Motor Teknik Şartname Anlaşması; AKINCI TİHA için alternatif oluşturmakla beraber motorun bir yıl içerisinde AKINCI TİHA’ya entegre edilmesi planlanmakta. TRT Haber’in de aktardığı üzere Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, MS500 motorunun AI-450 gibi teknolojik ileri seviye bir motor olduğunu ifade etmişti.

Baykar Savunma tarafından yerli ve millî olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzî İHA 2. dönem eğitimi başarıyla tamamlanmıştı. İHA Pilotu, Faydalı Yük Operatörü, Mekanik/Motor, Elektronik YKİ/YVT ve Silah Teknisyeni olarak görev yapacak 79 kursiyer Bayraktar AKINCI Taarruzî İHA 2. dönem eğitimini başarıyla tamamlayarak mezun olmuştu.

3 adet AKINCI TİHA 29 Ağustos 2021 Pazar günü gerçekleştirilen törenle TSK envanterine girmişti. Baykar Savunma tesislerinde icra edilen teslim töreni alanında 7 adet AKINCI TİHA hazır bulunurken ilk etapta 3 adet Bayraktar AKINCI TİHA güvenlik güçlerine teslim edilmişti.