Savunma Sanayi İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı.

20 Aralık 2022 saat 14.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Savunma Sanayi İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Toplantıda devam etmekte olan birçok projenin gidişatı hakkında kararlar verildi. Toplantı sonrasında yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı basın açıklamasında: “Ülkemizin hava savunmasının güçlendirilmesi için; SİPER, HİSAR ve SUNGUR sistemlerinin yeni seri üretimlerine yönelik kararlar verilmiştir. TAYFUN, ATMACA, TRLG-230, KARAOK, GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN füzelerinin yanı sıra AKYA torpidosu ve çeşitli platformlarımız için muhtelif mühimmatların seri üretimlerine yönelik kararlar alınmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

KARAOK tanksavar füzesinin seri üretimi 2023’te başlıyor

ROKETSAN’ın kurumsal strateji, teknoloji yönetimi ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kurtuluş, Pakistan’da düzenlenen IDEAS-2022 fuarında Azerbaycan merkezli “Poligon” dergisine verdiği röportajda KARAOK tanksavar füzesinin seri üretiminin 2023’te başlayacağını açıklamıştı.

“IDEAS-2022 fuarında OMTAS orta menzilli ve UMTAS uzun menzilli tanksavar füzelerimizi sergiledik. Aynı zamanda önümüzdeki yıl seri üretimine başlayacağımız 2,5 kilometre atış mesafeli kısa menzilli KARAOK füzemizi de IDEAS’ta sergileme fırsatı bulduk. Diğer bir grup olarak SİHA’larda kullanılan mini akıllı mühimmat dediğimiz MAM ailesinin tüm üyeleri: MAM-C, MAM-L ve MAM-T bu sergide sergilendi.

Tabi 40’tan fazla ürünümüz olduğu için hepsini buraya getirme şansımız yok. Bununla birlikte Pakistan Deniz, Hava ve Kara Kuvvetlerinin hizmetine sunacağımız ürünler ve teknolojilerimiz de ROKETSAN’ın ürün gamları arasında yer alıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

ROKETSAN Tayfun balistik füzesinin test atışı yapılmıştı

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın ‘Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi’ kapsamında ROKETSAN tarafından füze test atışı yapılmıştı. DHA tarafından paylaşılan duyuruda; “Rize-Artvin Havalimanı’nda Milli Savunma Bakanlığı’na ait apronda, saat 06.50’de karadan denize yapılan uzun menzilli atışta yerli füze ‘Tayfun’, Sinop açıklarına fırlatıldı.” bilgisi yer almıştı.

DefenceTürk