Sabah Gazetesi, Doğu Türkistan’da milyonlarca Müslüman Türkü katleden, her politikası Türkiye için tehlike arz eden Çin Komünist Partisi’ne övgüler dizdi.

"Çin Komünist Partisi'nin 100 Yıllık Şanlı Tarihi ve Başarı Kodları" başlığını atan Sabah, Çin'e yönelik övgü dolu yazılara yer verdi.

Tam sayfa olarak paylaşılan ilanın Çin Büyükelçiliği tarafından verilmiş olduğu düşünülüyor.

Çin Komünist Partisi yönetiminin Doğu Türkistan'da milyonlarca Türk kökenli Müslümanı toplama kamplarına attığı ve insan hakları ihlallerinde bulunduğu biliniyor. Çin son dönemde dünyanın birçok ülkesinde finansal imkanlarını kullanarak kendisi lehine propaganda çalışmaları yürütüyor.

Çin propaganda faaliyetlerini sürdürüyor

Doğu Türkistan’da yıllardır uyguladığı zulmün şiddetini arttıran Komünist Çin yönetimi, İslam dünyasından gelen cılız seslerden de güç alarak daha da azgınlaştı. Müslümanlara toplama kamplarında işkence edip, katleden Çin, Doğu Türkistan’da sindirme ve soykırım politikasına devam ederken tüm dünyada da propaganda faaliyetleri yürütüyor.

ATV’den Doğu Türkistan ihaneti

Daha önce de ATV, Sabah Gazetesi'ninkine benzer bir rezilliğe imza atmıştı. Türkiye’de Çin’in imajını düzeltmeye çalışırcasına Çin Medya Grubu tarafından düzenlenen “7. İpek Yolu'nda Çin" etkinliğine katılan ATV (ATV muhabiri Erdal Kuruçay) Çin’in Doğu Türkistanlılara yaptığı zulmü adeta aklamaya çalışmıştı.

Kuruçay, “Gittiğimizde o önyargıların yıkıldığını gördük, çünkü biz Batı medyasını okuyoruz, Batı medyasına göre hareket edip pozisyon alıyoruz. Ne kadar hata yaptığımızı gördük. Gerçekten suça meyil etmiş, suça bulaşmış iki kesim var orada. Orada bir terapi merkezini gördük. Kusuru insan yapar, sonra farkına varmak da hatadan dönmek de yine insana erdem yapan bir durumdur. Aldıkları eğitimler hem sanatsal faaliyetler hem de eğitim alanındaki birçok şey. Aynı zamanda da katma değere fayda sağlamak.” açıklamalarında bulunmuştu.