Dünya Kupası için Katar’da bulunan Ellie Molloson Yeni Şafak’ın sorularını cevapladı. Katar’daki kadar hiç rahat maç seyretmediğini söyleyen Molloson: “Katar’da hiçbir erkek tarafından sözlü tacize uğramadım. Bir kadın olarak bu durum, mümkün olduğunu bilmediğim bir şeydi. Sadece ben değil, tanıştığım tüm kadın taraftarlar gece olduğunda bile sokaklarda rahat şekilde gezebiliyor. İngiltere’de kadın taraftarlar hava karardıktan sonra bunu asla yapamaz.” dedi.

Katar, Dünya Kupası’nda uygulattığı alkol yasağı sebebiyle İngiliz basını tarafından topa tutulmuştu.

“Burada güvende olacağımı düşünmemiştim”

19 yaşındaki Molloson, “Koyu bir Nottingham Forest taraftarıyım ve futbolu çok seviyorum. Bu zamana kadar hiçbir Dünya Kupası'na veya Avrupa Şampiyonası maçına gitme fırsatım olmadı. İnsanın hayatında böyle bir şansı en az bir kez deneyimlemesi gerektiğine karar verdim ve yolculuğa çıktım. Avrupa'dan hiç ayrılmamış biri olarak, Katar hakkındaki tek izlenimim haberlerde duyduklarımdı. Burada güvende olacağımı düşünmemiştim. Güvenliğim için o kadar endişe duydum ki, babamı benimle gelmesi için ikna ettim.” diyor.

“Katarlılar yardımsever”

Bir İngiliz futbol taraftarı olarak Katar'daki günleriniz nasıl geçiyor?

“Katar'da hiçbir erkek tarafından sözlü tacize uğramadım. Bir kadın olarak bu durum, mümkün olduğunu bilmediğim bir şeydi. Buradaki erkekler inanılmaz derecede saygılı ve kibar. Katarlılar her zaman bize yardım etmeyi teklif ediyor, kültürlerini paylaşıyor. Burada kendimi çok güvende hissediyorum. Sadece ben değil, tanıştığım tüm kadın taraftarlar, gece olduğunda bile sokaklarda rahat bir şekilde gezebildiklerini söylüyor. Bu, İngiltere'de kadın taraftarların hava karardıktan sonra asla yapmayacağı bir şey.”

“Alkol yasağı beni ve buraya seyahat edenleri rahatsız etmedi”

Statlarda uygulanan alkol yasağı sizi rahatsız ediyor mu?

“Alkol yasağı, ne beni ne de buraya seyahat eden diğer taraftarları hiç rahatsız etmedi. Söz konusu yasak sadece statlarda geçerli, maçın öncesinde insanlar kaldıkları otelin barında özgürce istedikleri şeyi içebiliyor. Birçok medya kuruluşu bu Dünya Kupası’nı 'ayık' olarak niteledi. Bence 'az sarhoş' dersek daha doğru ifade etmiş oluruz.”