Aylık Baran Dergisi 24. sayı çıktı Aylık Baran Dergisi 24. sayı çıktı

Selam ile...

Üstad’ın senelerce konuşulan; fakat muhtevasında ne olduğu bilinmeyen efsane kitabı “Put Adam” geçtiğimiz haftalarda Türkçeye kazandırılmıştı. 1970’li yıllarca Arapça olarak basılan ve Arap coğrafyasına “Put Adam”ı anlatan eserin, tekrar aslî lisanı olan Türkçeye tercümesinin ardından Kemalist cenah kıyametleri koparmıştı. Prim yapmak adına her fırsatta Büyük Doğu’dan bahsedenler ise kitabın Üstad’a ait olup olmadığı derdine düşmüşlerdi. Oysa kitabın Üstad’a ait olduğu Derin Tarih Dergisi’nin Iraklı Profesör Muhsin Abdülhamid ile yaptığı röportajın ardından kesinlik kazanmıştı.

“Put Adam” kitabının üç hafta içerisinde üç baskı yapıp dördüncü baskıya hazırlanması, Kemalistleri paniğe sevk etti. Anadolu 6. Sulh Ceza Hâkimliği kitap hakkında 5816 sayılı “Mustafa Kemal’i koruma kanunu” sebebiyle apar topar toplatma kararı çıkardı. Kemalist rejimin gerçeklerin üstünü örtmek için sarf ettiği tüm çabalara mukabil Üstad Necip Fazıl’ın kalemi Hz. İbrahim’in “put kıran” baltası gibi iş başındadır; vefatından yaklaşık 40 sene sonra hem de... Boşuna Üstad “biz sussak, mezarımız konuşacak” dememişti.

İslâm düşmanı Batıcılar ve onların finoları ne kadar havlarsa havlasın, hakikat er yahut geç ortaya çıkacak, Müslüman milletimize kahraman gibi gösterilen sahte kahramanların İslâm düşmanlıkları ve ahlâksızlarıyla beraber ne kadar cüce adamlar olduğu da anlaşılacaktır. Nitekim 5816’dan açılan davaların son dönemlerde bir hayli artması Kemalistlerin yaşadığı paniğin bir göstergesidir.

Kapağımızda bu meseleyi değerlendirirken “Put Adam Düzenini Yıkacağız!” manşetini attık. Kapak mevzumuzu “Rezil, İnsafsız ve Zalim Çağa Akın!” başlıklı yazısında işleyen Ömer Emre Akcebe, “Rezil, insafsız, sapkın ve zalim bir çağda, ruhî bakımdan ‘modern’ bir şekilde bütün bir insanlığa Engizisyon işkencelerinin reva görüldüğü dünyamız yeniden can bulmak için, “Çağlarüstü Mutlak Fikir” ile şereflenmek için bizi bekliyor! ‘Put Adam’ düzenini yıkacak ve gasb edilen ‘yaşanmaya değer hayat hakkımızı’ söke söke geri alacağız!” diyor.

5816 sayılı “Mustafa Kemal’i koruma kanunu” hakkında Av. Kerami Özdemir ile bir söyleşi yaptık. Bu söyleşide 5816’nın kim tarafından ve hangi maksatla bir kıyma makinesi olarak kullanıldığını, bu kanunla kaç kişinin mağdur edildiğini ve Put Adam hakkında alınan toplatma kararını konuştuk.

Put Adam kitabının çıkışından itibaren kendi çabalarıyla kitabı tanıtmaya çalışan Yazar Hasret Yıldırım ile “Put Adam”ın niçin okunması gereken bir eser olduğunu, 5816’yı ve yine bunlarla alakası bakımından Ayasofya’nın Cumhurbaşkanı’nın söylemlerine mukabil niçin hâlâ müze olarak tutulduğunu konuştuk.

YAŞ toplantısının ardından önemli mevkilerde bulunan beş generalin istifa ettiği haberleri ajanslara düşmüştü. Bu mevzu ile alâkalı olarak Emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları’yla kısa bir röportaj yaptık.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun çıkardığı Akıncı Güç dergisi döneminde Üstad Necip Fazıl ile tanışma imkânı yakalayan Kâzım Albayrak, “Üstad’la Hatıralarım” başlıklı bir yazı kaleme alırken “Geçmişi anlatmaktan ziyade fikre ve aksiyona kıymet veren biri olduğumdan Üstad’la hatıralarıma da yazılarımda ve sohbetlerimde pek az yer verdim. Ancak yaşlılığın ve unutmanın getirdiği mahzurlara karşı ve yine bir aksiyona vesile olur ümidiyle bazı hatıralarımı paylaşacağım.” diyor.

Hicrî 1440 senesini geride bırakıp 1441’e girdiğimiz bu hafta, “Hicrî 1400 Gergini” çerçevesinde 1440’de yaşanan önemli hadiselerin bir demetini orta sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz.

Emre Karaca, “Eşcinselliğin Meşrulaştırılması Pedofiliye Zemin Hazırlıyor” başlıklı yazısında cinsel sapkınlıkların inançsız toplumlarda daha fazla rastlanan bir durum olduğunu bazı verilerle izah ediyor.

Çakal Carlos (Salim Muhammed), “Ortadoğu'ya Siyonist Dizayn” başlıklı yazısında coğrafyamızda yaşanan hadiselerin arka plânında Siyonistlerin olduğunu söylerken Türkiye’nin Siyonistlerin bu plânlarını boşa çıkaracak adımlar atabileceğini de belirtiyor.

Sinami Orhan, “Kim Saldırdı?” başlıklı yazısında “15 Temmuz-Cumhurbaşkanına suikast davası” ile alâkalı bir takım tenakuzlardan bahsederken Erdoğan’a yönelik bir tehdidin hâlâ mevcut olduğunu da dile getiriyor.

Kerim Bozdağ, “Kurtuluş” başlıklı yazısında HDP belediyelerine kayyum atanmasını değerlendiriyor.

Dr. Nevzat Şipleme ise “Ne Diyelim?” başlıklı kısa yazısında inancının içtimaî nizamını kurmaya yanaşmayan Müslümanların, gençliğin ahvalini eleştirmesini tenkid ediyor.

Dergimizde ayrıca sizler için derleyip yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz.

Gelecek sayımızda görüşmek dileğiyle...

Allah’a emanet olun.