Selam ile…
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana Müslümanlar büyük eziyetlere maruz kaldı. Kuruluş aşaması başta olmak üzere her dönemde Anadolu’nun aslî sahibi olan Müslümanlara kendi topraklarında parya muamelesi yapıldı. 28 Şubat süreci de bunun uzantılarından olmakla birlikte belki de zulmün en şiddetli dönemiydi… Tam bu sırada mevcut iktidar, bir umut ışığı olarak Müslümanların kapısını çaldı. Anadolu halkının değişim arzusu ile Parlamenter Sistem’den, Başkanlık Sistemi’ne geçilmesi de bu umudu perçinledi ve Müslümanlar, yıllarca kendisine zulmeden Kemalizm’e büyük bir darbe vurabilecek; hatta başını ezebilecek siyasî bir iradeye kavuştuğunu düşündü; fakat öyle olmadı. 

Kemalizm can çekişirken 15 Temmuz’dan sonra iktidarın yaptığı sunî teneffüsle yeniden kıpırdamaya başladı. İktidar, Müslüman Anadolu insanının tüm mukaddes değerlerine düşman olan Kemalistlere şirin görünmek ve onları yanında tutmak adına olmadık saçmalıklara imza atıyor. Bir yandan “harf devrimi” eleştirilirken, diğer yandan da M. Kemal’e methiyeler düzülüyor. “Atatürk’ü size kaptırmayız.” kabilinden açıklamalar yapılıyor. İstanbul Valiliği mevlid okutuyor, iktidar partisi 10 Kasım’da tüm teşkilatlarını otobüslere doldurup Anıtkabir’e götürüyor ve yeni sistemin işletilememesi bir yana, FETÖ’cülerden boşalan kadrolara Kemalistler yeniden yerleştiriliyor. Böyle devam ederse bu iş yakında Kemalistlere Kemalizm’i öğretmeye kadar gidecek. Fakat hükümet ne yaparsa yapsın; isterse kendisinden olmayan bu güruha daha şirin görünmek için Müslümanlara tamamen sırtını dönsün, çektiği tüm kürekler yine de boşa gidecek; çünkü sırf İslâm’ı vehmettirdiği için Kemalistler asla kendisinden taraf olmayacak! Üstüne üstlük, Müslümanların teveccühünü de kaybedecek. 

Öte yandan, Üstad Necip Fazıl tarafından kaleme alınan; fakat dönemin şartları sebebiyle Türkiye’de basılamayan, ilk kez geçtiğimiz Ağustos ayında Küresel Kitap Yayıncılık tarafından tercüme edilen ve yayınlanan “Put Adam” isimli eser hakkında bir soruşturma açılmıştı, malumunuz. Soruşturma tamamlandı ve kitabın yayıncısı Osman Akyıldız, 5816’dan yargılanacak. Yıllarca Üstad Necip Fazıl üzerinden “duyar kasanlar” ise sessiz. 

Bu mevzuyu kapağımıza taşıdık ve “2019 Türkiye’sinde Üstad’ın Kitabı Sanık Sandalyesinde!” manşetini attık. 

Kapak mevzumuzu “Putşiken” başlıklı yazısında işleyen Ömer Emre Akcebe, iktidarın, Müslüman Anadolu’daki azınlığın atacağı üç beş oyun peşine düşerek halkın çoğunluğunu kendisine küstürdüğünü vurgularken, şehirlerin en büyük meydanlarındaki ilgili heykel önünde bir araya gelip bu taştan ve bronzdan, üzeri kuş pisliğiyle örtünmüş, kendisine bile hayrı olmayan “şey”lere tazim eden devlet ricalini unutmamak gerektiğinin de altını çiziyor. 

Sudan’lı yazarımız Osman Salih Mahmud, “2019 Sudan Darbesi” başlıklı yazısında Sudan’da gerçekleştirilen darbeyi anlatıyor ve Ömer el Beşir’in, ayaklanmaları bastırmak amacıyla kendisine darbe yaptırarak, yerine en yakın adamlarından birini koyduğunu ve Sudan’da hâlâ Ömer el Beşir’in politikalarının yürütüldüğünü ifade ediyor.

Çakal Carlos (S. Muhammed), emperyalistlerin kendisi hakkında yürüttüğü kara propagandadan bahsediyor. 

Araştırmacı-Yazar Hüsamettin Arslan, Bolivya’da gerçekleştirilen darbe ile alâkalı görüşlerini okurlarımız ile paylaştı.

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, BARAN’a vermiş olduğu mülakatta bir Müslüman’ın, Allah’ın kitabına “gökten indiği sanılan kitapların dogmaları” ifadelerini kullanan birine muhabbet beslemesinin mümkün olmadığını, aksi hâlde kıyamette bunun hesabını vereceğini vurguluyor.

Üstad’ın “Put Adam” isimli eserini Türkçe’ye tercüme ederek yayınlayan Küresel Kitap Yayıncılık’ın sahibi Osman Akyıldız’la yapmış olduğumuz mülakatı alâka ile okuyacağınızı düşünüyoruz. Akyıldız, hakkında 5816’dan açılan davadan bahsediyor ve bu davada asıl yargılananın Üstad Necip Fazıl olduğunu vurguluyor.

Dr. Ali Mazak ile 70’li yıllara dair yapmış olduğumuz mülakatın ikinci bölümünde Üstad Necip Fazıl’ın davet edildiği bir konferans üzerine konuştuk. Dönemin şartlarıyla alakalı mühim hususlara değinen mülakatı beğenerek okuyacağınızı düşünüyoruz. 

Ayrıca derleyip yorumladığımız haberleri de dergimiz sayfalarında bulabileceksiniz.

Nice sayılarımızda görüşmek dileğiyle…

Allah’a emanet olun…