Ukrayna—Rus kuvvetleri, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in hükümeti devirmeyi amaçladığını söylediği bir saldırı emri vermesinin ardından, Kiev'in merkezi patlamalarla sarsılırken Cuma sabahı erken saatlerde Ukrayna'yı bombalamaya devam etti.

Ukrayna basınından Liga.net'e göre, Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, bir roket parçasının kentteki bir konut binasına çarpması sonucu biri ağır olmak üzere üç kişinin yaralandığını duyurdu. Bay Klitschko, binanın yandığını ve düşebileceğini söyledi.

“Korkunç Rus roketi Kiev'e saldırıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, başkentimiz en son 1941'de Nazi Almanyası tarafından saldırıya uğradığında böyle bir şey yaşadı” dedi .

Daha önce, Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, Ukrayna'nın Perşembe günü 137 ölü ve 316 yaralı olduğunu söyledi. Rusya'nın sadece askeri hedefleri değil aynı zamanda sivil bölgeleri de vurduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin tahminlerine göre, yaklaşık 100.000 Ukraynalı yerinden edildi.

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın kuzeyde Belarus, doğuda Rusya ve güneyde Rus kontrolündeki Kırım'dan ülke sınırları boyunca geniş bir cepheye saldırdığını söyledi. Kiev, akşama kadar Rus kuvvetleri, dünyanın en kötü atom enerjisi felaketinin yaşandığı yer olan ve şu anda feshedilmiş, Sovyet yapımı Çernobil nükleer santralini ve çevresindeki dışlama bölgesini ele geçirdi, dedi.