ABD iç savaşa doğru sürükleniyor. Polis cinayetleri her geçen gün daha da artıyor. Kanunsuzluk had safhada ve güvenlik hızla kayboluyor.

Bugünkü ABD gazetelerinde öldürülen polislerin törenleri yer alıyor. Haber manşetlerinde ise “Daha kaç tane?” yazıyor.

Polis vurmak, şimdiye kadar suçluların en çekindiği ihlalken bu durum tam tersi olarak yapılıyor. 1 ayda ABD’de 25 polis vuruldu.

New York’ta suç yüzde 38 yükseldi. Silahla yaralama/ölüm yüzde 32, toplu taşımada suçlar yüzde 70, oto hırsızlığı ise yüzde 93 arttı.

ABD’de insanlar artık sokakta yürümeye korkuyor.

2021’de 73 polis öldürüldü

Fox News'in haberine göre, 2021 yılında ABD'de öldürülen polis memuru sayısı son 20 yıl içinde kaydedilen en yüksek sayı oldu.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yayınlanan verilere atıfta bulunan Fox News, 2021'de toplam 73 polis memurunun görev başında öldürüldüğünü bildirdi.

Fox News'in bu sayının sebebsiz çatışmaları ve önceden tasarlanmış pusuları içerdiğini söyledi.

Haberde, altı polis memurunun sadece son iki günde silahlı şiddet kurbanı olmasıyla birlikte eğilimin bu yıl sona erme belirtisi göstermediği ifade edildi.

St. Louis'de Çarşamba günü öğleden sonra iki polis memuru vurulmuştu. Habere göre, Çarşamba akşamı trafikte polisin çevirme işlemi sırasında Milwaukee şerif yardımcısı birkaç kez kurşunların hedefi olmuş, geçtiğimiz aylarda da Houston'da üç polis memuru daha vurulmuştu.