Myanmar'ın askeri cuntası Cuma günü, Myanmar'ın gölge sivil hükümetinden bir grup yetkili tam tersi bir pozisyon almasına rağmen, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına destek verdi.

Cuntanın sözcüsü Tümgeneral Zaw Min Tun, The New York Times'a verdiği demeçte, "Rusya ve Ukrayna örneğinde, Rusya egemenliğini korumak için üzerine düşeni yaptı ve bence yapılacak doğru şey bu" dedi. telefonla. Rusya aynı zamanda dünya güçleri arasında büyük bir ülke ve dünya barışını koruma bilançosunda da önemli bir rol oynadığını gösteriyor” dedi.

Myanmar Ulusal Birlik Hükümeti Başkan Vekili Duwa Lashi La, Twitter'da , hükümettekilerin "Ukrayna'ya yönelik, BM tüzüğünü ve uluslararası hukuku baltalayan sebepsiz saldırıyı şiddetle kınadığını" söyledi.

“Bu haksız işgalden dolayı felaketle karşı karşıya kalan Ukrayna halkı için dua ediyoruz” diye yazdı.

Ulusal Birlik Hükümeti, Myanmar'daki generallerin Şubat 2021'de bir darbeyle iktidarı ele geçirmesinin ardından bir araya gelen bir grup görevden alınan yetkiliden oluşuyor.

Darbeden bu yana generaller Moskova ile daha yakın ilişkiler geliştirdiler. Rusya, cuntaya önemli bir silah tedarikçisidir ve her ülkeden üst düzey askeri yetkililer geçen yıl meslektaşlarını birkaç kez ziyaret etti. Haziran ayında, Myanmar cuntasının lideri Kıdemli General Min Aung Hlaing, ülkenin savunma bakanıyla görüşmek üzere Rusya'ya gitti.

Cunta ayrıca Myanmar'da yakıt, doğal gaz, çimento ve elektrik toplu taşıma gibi sektörlere yatırım yapmak için Rusya'ya kur yapıyor.