“Atatürk’ün aleyhine konuşulmaz, caiz değildir, ben Atatürk dönemindeki Diyanet'i istiyorum.” diyen, cezaevinden çıkmak için Fetullah Gülen'e methiyeler düzen, Kemalist rejimin destekçisi Cübbeli Ahmet, İsmailağa cemaatine fitne sokmaya devam ediyor. Her fırsatta kendisini ön plana çıkaran, Efendi Hazretleri'nin yerine Hasan Efendi geçtiği halde bunu aşikar bir şekilde reddeden Cübbeli Ahmet ortalığı karıştırmaya ve cemaati bölmeye devam ediyor.

Cübbeli'nin "Râbıta konusunda, Mahmud Efendi Hazretlerimizden sonra kimse yetkili değildir, Hazreti Mehdî’ye kadar râbıta kendisine yapılacak" sözlerinin ardından İsmailağa'dan reddiye geldi.

İsmailağa Cemaati sitesinden Cübbeli hakkında şunları söyledi:

"Muhakkak ki şeyhsiz tarîkat olmaz! Bir tarîkatın devamı, irşâda yetkili halife ile mümkün olur. Bu husus, Nakşibendî-Hâlidî meşâyihimizin (Kaddesallâhu Esrârahum) eserlerinde açıkça beyan edilmiştir. Farklı anlayışlarla hareket eden yapıların ise manevî nesebleri kesilmiştir. Babam Mahmud Efendi Hazretlerimiz bu hassasiyetle Kâbe-i Muazzama’nın kapısında bu tarîkatın kıyamete kadar devamı hususunda duâ etmiş ve icâbetle müjdelenmiştir. Bu icâbetin bereketi olarak, 2002 senesinde bir kısmı hâlen hayatta olan sekiz kıymetli hoca efendinin şahidliğiyle, kendisinden sonra Hasan Efendi Hazretlerimizi halife olarak vasiyet etmiş ve ilerleyen yıllarda bu kararı iptal eden herhangi bir beyanda bulunmamıştır. Babamın defaatle Hasan Efendi Hazretlerimize ve cemaatine sahip çıkmam hususundaki emirlerine binaen bu vasiyeti cenaze namazının ardından milyonların huzurunda tüm kamuoyuna açıkça ilân ettim.

Hasan Efendi Hazretlerimiz, şeyhimiz ve hizmetleri yürütmek üzere babamın emriyle kurulan heyetin başkanı olarak başımızdadır. Onun sadece bir idareci yahut temsilci olduğuna yönelik, şeyhlik hakikatini gölgeleyen ve göz ardı eden birtakım söylemlerin herhangi bir kıymeti yoktur.

Bundan sonra, tarîkat-ı aliyyenin devamı; râbıta ve diğer edep ve erkânının usûl ve kaideleri hususunda tek yetkili şahsiyet, şeyhimiz Hasan Efendi Hazretleri ve onun emri altında hizmet eden heyettir. Râbıta yetkisi kendisinde bulunmasına rağmen, Mahmud Efendi Hazretlerimizin, Ali Haydar Efendi Hazretlerinin âhirete irtihalinin ardından ihvâna yaptığı tavsiyeye uygun olarak, râbıtanın Mahmud Efendi Hazretlerimize yapılmasını münasip görmüştür.

Râbıta konusunda, Mahmud Efendi Hazretlerimizden sonra kimsenin yetkili olmadığı, Hazreti Mehdî’ye (Aleyhisselâm) kadar râbıtanın kendisine yapılacağı yönünde ortaya atılan iddialara itibar edilmemelidir. Zira Mahmud Efendi Hazretlerimizin bu derece hayâtî bir konuyla ilgili, kendisini her hafta ziyaret eden Hasan Efendi Hazretlerimize, heyet hocalarımıza veya en özel meseleleri görüştüğü şahsıma herhangi bir telkini olmamıştır. Bu mühim hususların ihvân ve muhibbânımız tarafından bilinmesi istirhâmımdır.

Rabbimiz (Celle Celâluhû) Hasan Efendi Hazretlerimizin sağlık ve âfiyetini müzdâd eylesin! Cemaatimizin birlik ve beraberliğini, Efendi Hazretlerimizin ilim ve tasavvufu cemeden kıymetli yolunu kıyâmete kadar dâim ve kâim eylesin!"