İzmir'in Torbalı ilçesinde, merkezi ezan sistemine girilerek, 4 caminin hoparlöründen müzik yayını yapıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından müftülük görevlilerinin müdahalesiyle ses sistemi kapatıldı.

Yaşanan hadiseyle ilgili İzmir İl Müftülüğü, dün gece saat 22.00 sıralarında Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre Camii ve Ayrancılar Merkez Camii'nin ses sistemine girilerek müzik yayını yapıldığını, bunun üzerine görevlilerin duruma müdahale ederek ses sistemini kapattıklarını açıkladı. Bu arada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Aynı gavurluk daha önce de yapılmıştı

İzmir'de geçtiğimiz yıllarda 2 gün üst üste camilerde müzik yayını yapılmıştı.

20 Mayıs 2020 tarihinde İzmir'in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerde kimliği belirsiz kişiler tarafından İtalyan partizan marşı olarak bilinen 'Çav Bella' çalınması üzerine soruşturma başlatıldı.

21 Mayıs günü ise Bornova ve Bayraklı ilçelerinde Seld Yaşanan olay ile ilgili İzmir İl Müftülüğü, dün gece saat 22.00 sıralarında Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre Camii ve Ayrancılar Merkez Camii'nin ses sistemine girilerek müzik yayını yapıldığını, bunun üzerine görevlilerin duruma müdahale ederek ses sistemini kapattıklarını açıkladı.

Ağır ceza verilmeli

Her defasında yaşanan benzer hadiseler artık Müslümanların sabrını taşırmış durumda. Bunu yapan Allahsız Kemalistlere en ağır cezanın verilmesi gerekmektedir. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkezi ezan sisteminden acilen vazgeçmesi gerekmektedir.