28 Şubat darbesinde etkin rol oynayan, Müslümanlara kök söktüren ve 2021 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılıp cezaevine giren emekli orgeneral Çetin Doğan cezaevinden çıkmanın yollarını arıyor.

Sözcü’nün köşe yazarı Rahmi Turan, “Paşa’nın Dramı” başlıklı, okuyanın gözlerinin pınarlarının kuruduğu “dramatik” bir yazı yazmış!

Yüreklerimizi dağlayan(!) yazıda Rahmi Turan, İzmir Buca Cezaevi'nde yatan 82 yaşındaki Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın mide kanaması geçirdiğini, 5 gün sonra doktor geldiğini, bir doçent doktorun da ‘Hastalığı nedeniyle hayati riski var ama hastanede kalabilir.' diye rapor verdiğini yazdı.

Yüzlerce Müslümanın hayatını mahveden darbecinin cezaevinde hayati riskinin olduğunu yazan Turan, 15 aydır tutuklu olduğunu söyledi.

Müslümanlara olan kinlerini aşikar bir şekilde gösteren darbecinin eşi de “bu nasıl kindir anlamak mümkün değil” demiş. Siz o kinin nasıl olduğunu gayet iyi biliyorsunuz!

Yine rapora sığındılar

28 Şubat’ta erkeklik taslayan bu paşa müsveddeleri belli ki yine rapor gibi bahanelerle dışarı çıkaracaklar. Turan da bunun yolunu yapıyor.

Sözcü’nün yazarı Müslümanlara hayat hakkı tanımayan birine yapılanı vicdansızlık olarak tanımlıyor ve paşayı göklere çıkarıyor:

“O paşalar ki, hayatlarını bu ülkeye vakfettiler, dağlarda teröristlerle vuruştular, sınır ötesi operasyonları yönettiler. Bu nasıl bir duygusuzluktur, nasıl bir vicdandır anlamak mümkün değil!”

Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz daha önce de arsızca bir açıklama yapmış, yine hastalık bahanesine sığınarak dışarı çıkması için şu açıklamaları yapmıştı:

“Af değil, adalet istiyoruz! Hayatını her an cezaevinde kaybetme riski yaşayan bir kişinin bu duruşu, umalım ki insanları biraz olsun akla ve vicdana sevk eder.”