ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail İstihbarat Teşkilatı Mossad’ın Başkanı Yossi Kohen ve İsrail’in Washington Büyükelçisi Gilad Erdan ile bir araya geldi.

Reuters haber ajansına konuşan konuya yakın kaynaklara göre İsrail, görüşmede İran’ın nükleer faaliyetlerinden duyduğu ‘‘derin kaygıyı’’ dile getirdi.

Washington’daki toplantı bu hafta ABD ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan ile İsrail ulusal güvenlik danışmanı arasındaki görüşmenin arından geldi. Bu görüşmede İsrail tarafı gerekli görmeleri halinde “İran’a karşı harekete geçme özgürlüklerinin olduğunu” ifade etmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin 2015 yılında İran’ın nükleer programını kısıtlamak amacıyla varılan uluslararası nükleer anlaşmaya geri dönmenin yollarını arıyor. Eski Başkan Donald Trump Kapsamlı Ortak Eylem Planı adlı anlaşmadan ABD’yi 2018 yılında çekmiş ve İran’a karşı yeni ekonomik yaptırımlar başlatmıştı. İsrail de bir süredir İran’ın hassas teknolojilerine ve projelerine yönelik kısıtlamalar getirilmesini istiyor.