Suriye katliamın baş mimarlarından Esed rejimi çöktükçe yerli şebbihalar hop oturup hop kalkıyor. Şimdilerde olmadık iftira ve dezenformasyon haberleri ile kendilerini gündeme taşımak ve ellerine bulaştırdıkları üçyüzbin Müslümanın kanını unutturmak için kırk takla atıyorlar. El insaf! Düne kadar neler diyordunuz, şimdi ne oldu? Katliammış! Yahu siz kendinizi akıllı, âlemi aptal mı sanıyorsunuz? Yüzbinlerce kadın erkek çocuk ve kundaktaki bebeği Esed ve Şebbihaları öldürmedi mi? Tecavüzler, işkenceler ve yağmaların hangisi kayboldu yahut unutuldu ki? Hepsi tarihe kayıtlı, görüntüleri ve canlı şahitleri ile. Neyse habere dönelim ve işin aslına bakalım:

Geçtiğimiz hafta İran ve Esed yandaşları tarafından ortak yürütülen ve PKK’ya yakın kaynakların da destek verdiği “#İstebraktaAleviKatliamıVar” yalan haberi giderek İslam Düşmanlığına ve Esed rejimine destek gösterilerine dönüşüyor.

Suriyeli muhaliflerin Türkiye sınırındaki İdlib kentine bağlı Cisr el Şuğur kasabasını ele geçirmesi sonrası büyük kayıp veren Esed rejimi, sosyal medya üzerinden yalan haberler üreterek kayıplarını kamuoyundan gizleme çabası içerisinde...

Sosyal medyada başlatılan ve yalan yanlış resimler paylaşılarak yayılan Alevilerin katledildiği haberi birçok kesim tarafından da destek gördü. Buna inanan bazı kesimler farklı illerde mitingler düzenlemiş gösterilerde görev alan rejim destekçileri ise Esed lehine pankartlar ile İslâm karşıtı dövizler taşıyarak sözde Alevi katliamını kınadıklarını belirttiler.

İddia edilen Alevi köyü İştebrak’ta hiçbir kimsenin öldürülmediğini adı gibi bilenler, olayı çarpıtmak adına gerçeği yansıtmayan birçok paylaşım yaparak kamuoyunun dikkatini çekmek istediler.

Açılan pankartta Esed rejim güçleri tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ölen bir çocuğun başında ağlayan babası görülüyor. Aynı resim karesi bu sefer de “Alevi katliamı var” denilerek Esed severler tarafından mitinglerde kullanılmakta.

Kendi çalıp kendi oynayan Esed ve İran-Hizbullah destekçisi çevreler, Suriye’de 5 yıldır Esed güçlerinin sivillere yönelik işkence ve katliamlarına hiç ses çıkarmazken, yalan haberlerle kamuoyunu kandırma çabası içindeler.

 

ESED’DEN SURİYE'DE ANAOKULU KATLİAMI: 10 ÖLÜ, 18 YARALI

AA muhabirinin kentteki sahra hastanesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Esed güçlerine ait bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki Salahaddin bölgesinde yer alan bir anaokuluna “varil bombasıyla” saldırdı.

Çocuklar ve öğretmenler katledildi.

Saldırıda 6'sı çocuk, 4 öğretmen 10 kişinin yaşamını yitirdiğini 18 kişinin de yaralandığını ifade eden yetkililer, 8 yaralının durumunun ağır olduğunu ve hastanenin acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydettiler.

Salahaddin bölgesindeki yerel aktivistlerden Mervan Salim ise, saldırı bölgesinde enkaz altında insanların olduğunu ve sivil savunma ekiplerinin ağır iş makineleri yardımıyla enkaz altındakilere ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Saldırı bölgesinde halkın Esed yönetimine tepki gösterdiğini ifade eden Salim, bölge halkının enkaz altında kalanlara ulaşılması için sivil savunma ekiplerine yardım ettiğini anımsattı. Salim, saldırıya uğrayan binanın tamamen yıkıldığını ve enkazın caddeyi kapattığı vurgulandı.

Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) kayıtlarına göre Esed rejiminin saldırıları sonucu 2011 Mart'ından bu yana Halep'te en az 25 bin kişi hayatını kaybetti.