Şii rejimi sallanmaya devam ediyor. İran’da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle Mahsa Amini’nin gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından İran’da başlayan protestolar devam ediyor. Şii rejim şiddetin dozunu artırırken, protestocuların da öfkesi günbegün arttı!

Iran Human Rights (IHRNGO) isimli örgütün açıklamasına göre bugüne kadar protestolarda 40’ı çocuk olmak üzere 277 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında İran Devrim Muhafızlarından askerler de mevcut. Bugün, Besic milislerinden 1 muhafız öldü, 5 polis memuru yaralandı. Bazı protestocular polislere tuzak kurup, görevlileri linç ettiler.

Protestolar hâlihazırda devam ediyor. 3 Kasım akşamı Batı Azerbaycan eyaletinde toplanan bir grup protestocu, “Urmiye Okulları” adı verilen Şii mollaların yetiştirildiği, sapkın düşüncelerin ve Ehli Sünnet düşmanlığının zerk edildiği mabed görünümlü yapıya molotoflarla saldırdı.

Belucistan'da başkaldırının ayak sesleri!

İran'ın doğusundaki Sistan Belucistan eyaletinde Tahran yönetiminin Beluç sivillere yönelik katliamları söz konusuydu. Şii rejim, protestoları bahane ederek Sünni kıyımına başlamıştı. Çoğunluğu Sünnilerden oluşan Belucistan halkı da yarın büyük bir ayaklanmaya hazırlanıyor.