İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Halid el-Bataş, ateşkes konusunda pek çok görüşme kabul ettiklerini ve temaslarda bulunduklarını belirtti.

aBataş, Gazze'nin abluka altında olmasına, saldırılara, yıkımlara rağmen Kudüs'ün korunmasındaki rolünü ve görevlerini yerine getirmeye devam edeceğini; işgal güçlerinin Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın statüsüne zarar vermesine izin vermeyeceğini vurguladı.

İslami Cihad'ın silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin Kudüs'e yönelik fırlattığı roketlere ilişkin Bataş, "Bu roketler, Yahudi yerleşimcilerin, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınına tepki olarak geldi." ifadesini kullandı. Geçtiğimiz gün, Tel Aviv'e bir dizi roket saldırısı gerçekleşmişti. Yahudi Devleti'nin, Demir Kubbe hava savunması devreye girdi ve bölgede siren sesleri çalıştı.

"Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler öncülüğünde ateşkes çabaları var ancak şu ana kadar ateşkes çabaları henüz somut sonuçlar vermedi." diyen Bataş, İslami Cihad Hareketinin Gazze'de ateşkese varmak için önünde hala vakit olduğunu aktardı.

Bataş, ateşkes konusunda belirli bir fikrin henüz olgunlaşmadığına dikkati çekti.