30 Eylül 2000 tarihinde, dönemin İsrail Başbakanı Ariel Şaron isimli hubris, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemişti. Baskından önce Mescid-i Aksa’nın avlusunda tur atan Şaron, “Burası hep bir İsrail bölgesi olarak kalacak.” demiş ve bu sözler Filistinlileri ayağa kaldırmıştı. Kudüs’te, “İkinci İntifada” adı verilen ve “El Aksa İnfitadası” olarak da bilinin ayaklanma başlamıştı. O gün işgalci İsrail güçleri ile çıkan çatışmalarda 7 Filistinli şehit olmuş, 250 Filistinli de yaralanmıştı. Yaşanan çatışmalarda Siyonist İsrail'in de 13 askeri yaralanmıştı.

"İkinci İntifada"nın sembol isimlerinden biri de, henüz 12 yaşındayken İsrail askerleri tarafından babasının kucağında şehid edilen Muhammed Durra olmuştu.

Ya Muntakîm Allah, Bizi İntikamına Memur Et

Muhammed Durra ve babası Cemal Durra, işgalci İsrail askerleri ve Filistin güvenlik güçleri arasındaki çatışmanın ortasında kalmış ve küçük bir siperin arkasına saklanmışlardı.

Basına yansıyan görüntülerde, 45 dakika boyunca korkuyla babasına sarılan 12 yaşındaki Muhammed Durra ağlıyor, sonrasında ise İsrail askerlerinin üzerlerine açtığı ateş neticesinde vurularak babasının bacaklarının üzerine devriliyordu.

Muhammed Durra, Filistin genelinde kapsamlı isyanların gerçekleştiği İkinci İntifada’nın ikinci gününde yani 30 Eylül 2000’de Gazze Şeridi’nde şehid edilmişti. Bu, Muhammed Durra ile de kalmadı. İsrail askerleri aradan geçen senelerde binlerce çocuğu, kadını ve kundaktaki bebeği katletmeye devam etti.

Batı’nın çocukları da “Çocukluğumu çaldınız!” naraları atsınlar! Babalarınız bizim çocuklarımızın ekmeklerini, sularını, annelerini, babalarını, vatanlarını ve çocuk dahi olamadan kurşunlara hedef olan bebeklerimizin hayatlarını çalıyor! Siz hiç derelerinden kan akan şehirler gördünüz mü?

Allah bizi Muhammed Durra’nın ve zulüm gören milyonlarca Müslüman’ın intikamına memur etsin!