Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Selman, Yemen Başbakanı Dr. Muin Abdulmelik ile bir araya geldi.

Toplantı sırasında, Krallığın Yemen için güvenlik, istikrar ve barışı sağlamayı amaçlayan çabaları ile bir dizi ortak dosya gözden geçirildi.

Prens Halid bin Selman, toplantı sırasında, Arap Koalisyonun Krallık liderliğinde Yemen hükümetini ve halkını destekleme ve Yemen halkının isteklerini karşılayan üç referansa dayalı olarak Yemen'de siyasi bir çözüme ulaşmak için tüm çabaları desteklediğini vurguladı. Selman ayrıca, Koalisyonun bölgenin güvenliğini korumak, Yemen hükümetinin isyan ve İran destekli Husi milislerinin darbesi ile yüzleşmek ve Yemen'in birliğini, güvenliğini ve istikrarını korumak için kalıcı desteğini yineledi. Prens, ülkesinin Yemen Merkez Bankası tarafından alınan son kararları memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Yemen Başbakanı ise Krallığın her alanda devam eden desteğine değer verdiklerini ve Krallığın Merkez Bankası'na verdiği desteğin Yemen para biriminin istikrarı, ekonomik durumu ve iyileştirilecek gıda maddelerinin mevcudiyeti üzerinde önemli bir etkisi olduğunu vurguladı. Abdulmelik, Suudi Arabistan'ın desteğinin, Yemen halkının geçim kaynaklarının çeşitlenmesi, petrol türevlerinin hibesi, elektrik sağlanmasının sürdürülebilirliğine ve Yemen hükümetinin üzerindeki mali yüklerin azalmasına katkıda bulunduğunu belirtti. Başbakan, Yemen hükümetinin Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine, Suudi Arabistan'a ve bağışçıların desteğine güvendiğini ifade ederken, Yemen ekonomisinin bu desteğe acil ihtiyacı olduğunu ve bunun ekonomik durumun iyileştirilmesine ve Yemen halkının acılarının hafifletilmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Şarkul Avsat