Filistin'in Batı Şeria'ya bağlı Nablus kenti ve Nebi Salih beldesinde Yahudi askerleri tarafından açılan ateş neticesinde 5 Filistinli şehadete erdi, 22 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı yazılı açıklamada, "Batı Şeria'da işgal güçlerinin kurşunuyla 5 Filistinli şehit oldu, aralarında 5'i hayati tehlikede 22 kişi de yaralandı" denildi

Açıklamada, 4 kişinin Nablus'ta, bir kişinin de Ramallah yakınlarındaki Nebi Salih beldesinde İsrail askerlerinin saldırısı sebebiyle öldüğü belirtildi.

Filistin resmi televizyonundan verilen bilgide ise Nablus'ta Filistinlilere ait bir aracın bombalanması sebebiyle ölenler arasında yanmış bir cesedin olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca televizyon haberinde Nablus'ta bir İsrail gücünün olduğunun fark edilmesinin ardından iki taraf arasında karşılıklı ateş açıldığı ve belirtilen yaralılar arasında Filistin güvenlik güçlerine bağlı unsurların olduğu kaydedildi.

Bölgedeki görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Filistin'de kendilerini "Aslanlar İni" şeklinde isimlendiren bir silahlı bir grubu hedef alan Yahudi ordusunun operasyonunda 3 saat boyunca yoğun çatışmalar ve defalarca patlamalar yaşandı.