ABD'nin Sacramento şehrinde bir silahlı saldırı gerçekleşti. Polis, ilk açıklamasında çok sayıda kişinin vurulduğunu bildirdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, insanların sokaklarda kaçmaya çalıştığı görüldü, arka planda ise silah sesleri duyuldu.

Yerel medya, saldırganın bir araçtan otomotik silahla El Santo Restaurant & Ultralounge dışında bekleyen kalabalığa ateş açtığını yazdı.

Sacramento polisi, ilerleyen dakikalarda yaptığı güncellemede saldırıda 15 kişinin vurulduğunu ve kurşunlara hedef olan 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Polis açıklamasında, saldırının 10'uncu ve J sokakları bölgesinde gerçekleştiği kaydedildi. Sacramento Polis Şefi, "Bu gerçekten trajik bir durum" dedi.

Olayın yaşanmasının ardından bölgeye giden aktivist Barry Accius, KXTV'ye verdiği demeçte, "Korkunç bir olay. Yürümeye başlamamla beraber kaotik bir manzarayla karşılaştım. Polis her yeri tutmuştu, yerlerde üzeri kanla bezenmiş kurbanlar vardı. Ağlayan, 'Kardeşim nerede' diye çığlık atan insanlar vardı. Ağlayan anneler, çocuklarını arıyordu" dedi.