ABD Başkanı Joe Biden, BM 77. Genel Kurulu'nda konuşuyor. Biden, Rusya Devlet Başkanı'na Putin'e yanıt olarak "Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor. Savaşın bitmesini istiyoruz." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu'na hitap ediyor.

Biden'ın konuşmasından öne çıkanlar:

“Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesini istiyoruz. Rusya'nın saldırganlığına karşı durmayı sürdüreceğiz. Ukrayna'ya 25 milyar dolarlık yardım yaptık. ABD müttefikleri ile beraber çalışıyor. Rusya'nın NATO topraklarına karşı saldırmasını engellemek istiyoruz.”

Ukrayna’ya 25 milyar dolarlık yardım

“Rusya'nın saldırganlığına karşı durmayı sürdüreceğiz. Ukrayna'ya 25 milyar dolarlık yardım yaptık. ABD müttefikleri ile beraber çalışıyor. Rusya'nın NATO topraklarına karşı saldırmasını engellemek istiyoruz. Rusya'nın yaptıklarının bir bedeli olduğunu göstermek istiyoruz.

Yaptırımlarımız Rusya'nın gıda ihracatına yönelik değil. Tahıl koridorundaki liman sayısını artırmamız geliyor. Rusya adil dünya düzenini tehdit ediyor.”

Bütün dünyayı kurmuş olduğu iktisadî mekanizma ile sömüren, sesini çıkaranın kafasına bombalar yağdıran, vicdan namına içinde kırıntı dahi bulunmayan ABD Başkanı Biden, dünya düzeninin "adil" olduğunu iddia ederken Rusya'nın ise bu "adil" dünyaya tehdit olduğunu iddia etti.

Biden, “Tahıl koridorundaki liman sayısını artırmamız geliyor. Ukrayna'daki Karadeniz'deki limanlar neredeyse bir yıldır kapalı durumda.” dedi.