Samsung, ABD'nin Teksas eyaletine yeni bir yarı iletken fabrikası kuracağını açıkladı. Çip krizine karşı atılan büyük adımda en az 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Samsung yeni fabrikayı 5 milyon metrekarelik araziye kuracak; tesise 17 milyar dolar harcanacak.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, koronavirüs ile patlak veren yarı iletken çip krizine çözüm üretecek devasa bir yatırım duyurusunda bulundu. ABD'nin Teksas eyaletinde yaklaşık 17 milyar dolarlık bir tesis kuracağını açıklayan Samsung, 5 milyon metrekareden daha büyük bir arazide yarı iletken üretimi yapacağı bir fabrika oluşturacak.

Samsung'un ABD'de kuracağı yeni fabrika, yalnızca işlemciler üzerine değil, 5G'den yapay zekaya kadar pek çok sektörde ihtiyaç duyulan yarı iletkenler için genel bir çalışma sürdürecek. Bu sayede otomotiv sektörü de akıllı telefon sektörü de rahatlamış olacak. Samsung tarafından yapılan açıklamalarda, yarı iletken sektörüne küresel çapta destek verilmeye devam edeceği ifade edildi.

Fabrikanın 2024'ün ikinci yarısında ise hizmet vermeye başlanacağı ifade edildi. Bu süreçte oldukça hummalı bir çalışma yürütecek olan Samsung, Biden yönetiminin kendilerine destek vermeye devam edeceğini söyleyerek, ABD hükümetine şükranlarını sundu. Bu arada; fabrikanın yalnızca Samsung için önemli olmadığını belirtmekte fayda var. Şirket, bu fabrika ile ABD'deki en büyük yatırımını gerçekleştirmiş olacak.