11 Eylül’ün başkahramanlarından Şehid Usame bin Ladin kimdir? Ladin’in kısaca hayatı…

“İçinde ümmet olan adam!”

1980’lerde Şehid Abdullah Azzam'ın Tevbe Suresi Tefsiri sohbetlerinde Afganistan’da bir isim yeni yeni dolaşıyordu: Usame! Ladinlerden çıkan bir mücahid. Afgan-Sovyet savaşı henüz bitmemiş idi. Kim bilebilirdi 11 Eylül gibi bir operasyona liderlik edeceğini? Şehid Abdullah Azzam “Usame Bin Ladin kardeşimiz, subhanallah, Allah’tan onu mübarek kılmasını dileriz, bu içinde ümmet olan bir adam. O tek başına bir ümmet olan bir adam." diyordu onun için…

Sovyet-Afgan savaşının son merhalesinde Afganistan’a dönen Usame, Kral Abdülaziz’e Amerika ve İsrail’e savaş açmayı önerip, kendisinin de bu yolda canla başla çalışacağını söyledi. Tüm gözler Afgan-Sovyet savaşındayken, iyi bir fırsat, diye düşünmüş olabilir. Usame’nin önerisi kabul edilmeyince Sudan’a hicret etti. Suud devleti Ladin’i vatandaşlıktan çıkarttı. Oysa onun aklında ve gönlünde tek bir şey vardı, İsrail ve Amerika’ya karşı cihad! Bu niyetle tekrar hicret… Sudan’dan yine Afganistan’a. Velinin veliyi tanıması gibi belki de, kahramanlar kahramanı tanıdı; Taliban, Ladin’i sıcak bir şekilde karşıladı Afganistan’da. Usame rüzgârı esmeye başladı. Konsolosluk saldırıları, USS Cole Saldırısı ve nihayet büyük saldırı 11 Eylül!

Akıl tutulması ve 11 Eylül saldırıları

Usame denilince herkesin aklına 11 Eylül geliyor, tabiî olarak. Batılılar, Usame’ye dil uzatırken haklılar aslında, 11 Eylül saldırılarıyla olmayan değerlerinin tepesine binen mücahid kendisi. Müslüman kanından beslenenlerin kalbine, destansı saldırılar düzenlediler. Fakat Burada Müslüman görünümlülerin eblehliğine ne denir? Ahkâm ayetlerini, savaş fıkhını çok iyi bilen itikadî ve ilmî olarak Ladin’in parmağındaki tırnak etmeyecek, cihad ruhundan yana eksik cenahın Ladin’e ileri-geri konuşması olsa olsa küfre imandandır.

Allah yolunda her yol-vasıtayla cihad edenlere selâm olsun!