Menduh Ün’le nikahsız da yaşanabilir diyerek Anadolu insanına bir misal teşkil etmeye çalışan Fatma Girik ölmüş. Anadolu insanının ahlâkını erozyona uğratan şahıslardan olmayı başaranlardan birisi. Sinemanın erkek Fatma’sıydı. Meşhur olmanın etkisini siyaset alanına taşıdı. Hiç de başarılı olamadı.

Göbeği şişkin, ensesi kalın Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan, Fatma Girik ve merhum Halil İbrahim Çelik genelevlerle ilgili hararetli bir tartışmaya girdiler. Halil İbrahim Çelik Şanlıurfa Belediye Başkanı idi. Halil İbrahim Çelik genelevlere karşı çıkarken nikahsız yaşamayı teşvik eden şahıs ve Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan ise genelevlerin açılmasını savunuyorlardı. Malum İslâm düşmanı şahıslara Halil İbrahim Çelik bir genelev açmalarını tavsiye etti ve “Fatma Hanım, ilk sermaye -ilk çalışanı- siz olursanız yeniden açılmasına izin vereceğim.” dedi. Televizyon taş kesildi. Herkeste sessizlik. Celal Doğan ve Fatma Girik’in dilleri tutuldu ve tartışma da böylece bitti.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu da bu ahlâksızlara karşı böyle konuşulması gerektiğini ve Halil İbrahim Çelik’in Gölge’nin suyunu içmiş nesilden olduğunu söylemişti. Gölge Dergisi 70’li yıllarda Merhum Salih Mirzabeyoğlu’nun çıkardığı ihtilalci bir dergi idi ve daha sonra İslâmcı mücadelede yer alanların hepsinin yolu Gölge’den geçmişti.

Fatma Girik, bir röportajında “ölümden korkuyorum” demişti. Korktuğu başına geldi, hepimizin başına gelecek; ama Fatma Girik inanmadığı dünyaya kavuştu.

Görüş: Bahattin Yeşiloğlu