“ANADOLU’DAN GAZZE’YE: BİR NEFES” tabelası altında Gazze’deki katliamı Anadolu’nun her yerinde anlatmak, sessizliği bozmak için aylarca memleketi arşınladılar. Ateşkes ilanı ve ardından gelen adaletsizlikler sebebiyle yeni bir organizasyon yaptılar: SINIRLARA! “ŞUURLARA ALTERNATİF” verici, işte bunun için de TEHLİKELİ(!) olarak görülebilecek bir organizasyon. FİLİSTİN, GAZZE için gerçekten de SARSICI ilk hamle “SINIRLARA!” tabelasıyla tahmin edilenden daha huzurlu olarak yapılmıştır.
İnsan durur, düşünür, ölçer, tartar öyle konuşur. “ANADOLU’DAN GAZZE’YE: BİR NEFES” tabelası altında Gazze’deki katliamı Anadolu’nun her yerinde anlatmak, sessizliği bozmak için aylarca memleketi arşınladılar.
Ateşkes ilanından önce başka bir organizasyonun planlamasına girişmişken, ateşkes ilanı ve ardından gelen adaletsizlikler sebebiyle yeni bir organizasyon yaptılar.
Çok basit bir organizasyon: SINIRLARA!
Tebaası/vatandaşı Müslüman olan devletlerin ataleti, yavaş kalmaları veya işbirlikçiliğini ifşa etmek bir yana, devletler bir şey yapamıyorsa, Müslüman veya gayrimüslim ama İNSAN olanların artık sabredecek halleri kalmadığını göstermek için TAMAMEN SİVİL İNİSİYATİF içinde bir organizasyon.
Devletin farklı kliklerinin elinde gözleri şaşı olmuş “sütçü vakıflarının” gözetiminde “walking for health” gibi olan camiden camiye yürümelerden FARKLI ve aslında Gazze kampanyalarına “level atlatan” bir organizasyon.
Gazze’ye, Filistin’e sınır olan ülkelere gidip, SINIR KAPILARINA DAYANMAK!
Bu kadar basit.
Bu kadar da “ŞUURLARA ALTERNATİF” verici, işte bunun için de TEHLİKELİ(!) olarak görülebilecek bir organizasyon.
Türkiye’den hangi sebeple Mısır’a gittikleri belli olan “aktivistlerin”, Mısır’da nasıl karşılanacağı, belki gözaltına alınma ve sınır dışı etme gibi uygulamalara maruz kalacakları, böyle bir riskin olduğu organizasyon.
Fakat, dünyadaki herhangi bir devletin vatandaşları değil, yakın geçmişte aynı sınırlar içinde yaşanılan Türkiyeli insanlardan gelen bu organizasyon, engellense bir bela, engellenmezse YOL AÇIK hükmünü aşikar edeceğinden, aslında hem Mısır hem de Türkiye devletinin, ortada binlerce bebeğin kanı var, mecburen ama hassasiyetle izin vermeye razı olacakları bir organizasyon.
İran'dan gelseler tutuklarlardı.
Suriye'den gelseler tutuklarlardı.
İngiltere'den gelseler sınır dışı ederlerdi.
Ama Türkiye'den gelince, oradaki derneklerle irtibatlı da olunca, küçük kısıtlamalar haricinde HEDEFİNE ULAŞMIŞ bir organizasyon.
Bazı arkadaşların “özel rica” (güvenlik sebebiyle) ile katılmamasının istendiği, bazılarının başka sebeplerle geride kaldığı (onlarla da ilerleyen süreçte beraber gideriz) organizasyona katılan “Aktivistlerin” dönüş yoluna girecekleri bugün, bazı özneler hangi fısıldamalarla bilinmez, yaygara koparır gibi oldular.
GAZZE'ye hiçbir şey giremez, insanlar açlık çekerken, sanki Gazze’ye turistik seyahat yapılıyormuş gibi “Gazze'ye gidiyoruz” deniliyormuş!!! Bu da insanlardaki Gazze direnişini törpülüyormuş!!!
Şeytanın aklına gelmez bu!!!
Şehzadebaşı camiine yönelik alçakça saldırıya karşı “bu akşam teravih namazını orada kılacağız” çağrısıyla insanlar tepkilerini gösterdiklerinde, “aman provokasyona gelmeyelim aziz kardeşlerim” diyerek EYLEM KIRICILIĞI yapan TEYZE-ADAMLARIN benzerleridir “GAZZEYE DOĞRU SINIRLARA!” diyen aktivistlere bu lafları söyleyenler.
Ebeleri birden fazla olduğundan gözleri şaşı olan “sütçü vakıfları” ile Angara’daki bir binanın yeraltındaki karanlık odalarından gelen KIRICI fısıldamalardır, bunun sebebi.
Şehzadebaşı’nda nasıl ezildiler ise, burada da aynı akıbete uğrayacaklardır bu teyze-adamlar!
Allah'ın izniyle hiç şüpheniz olmasın!
Yeni sistemde Meclis ve Partilerden ziyade “sivil toplum örgütlerinin” BASKI MEKANİZMALARI öngörülmekte, plan ve projeleri kitle baskısı ve organizasyonu ile gerçekleştirmek, eski sisteme göre daha avantajlı mevkidedir.
“ANADOLUDAN GAZZEYE: BİR NEFES” organizasyonu da tam budur! Tamamen “sivil”dir ve SİYASETİ DE SÜRÜKLEME KAPASİTESİNE SAHİPTİR ki bunu da yakında görebileceğiz inşallah.
Onun bunun elinde oyuncak olmuş güya “sivil” ama ekmek kapısı haline dönüşmüş birtakım vakıflar da ya buna ayak uydurup adam gibi organizasyonlar yapacak veya ayak altında çiğnenip gidecekler!
FİLİSTİN, GAZZE için gerçekten de SARSICI ilk hamle “SINIRLARA!” tabelasıyla tahmin edilenden daha huzurlu olarak yapılmıştır.
Artık gerisi ALLAH KERİM!