Her şeyden önce, Filistin halkımızın büyük acı gününden bahsetmeliyim. İsrail Devleti ilan edildiğinden beri Filistinli Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudiler acı çekiyor. Geçtiğimiz günlerde El Cezire için çalışan Filistinli Hristiyan bir gazeteci, açık bir şekilde İsrailliler tarafından öldürüldü. Onu öldürdüklerini reddettiler; ama yalan söylüyorlar. Her şey hakkında olduğu gibi bu konuda da yalan söylüyorlar.

Suçlu olanlar hariç Yahudileri korumalıyız; ama suç işleyenler ise ayıklanmalı ve ortadan kaldırılmalıdır.

Arap ülkelerinin birçoğu İsrail ile ilişkiler kuruyor. Açıkça ihanet ediyorlar. Kurulduğu günden bu yana İsrail ile iyi ilişkileri olan Türkiye, şu anda İsrail'in ajanı olmayan tek ülke. Türkiye'nin bağımsızlığını korumak için mücadele eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir insan, gerçek bir Türk ve gerçek bir Müslüman. Sadece bir şey söylemek istiyorum: Bazı müttefikler edinmeye çalışmalı. Abdullah Öcalan tabiî olarak cezaevinde. Türkiye onu yasadışı eylemleri nedeniyle Afrika'da tutukladı. Bırakılıp dışarı çıkması ve muhalefette bile olsa mücadeleye devam etmesi, Türkiye ve Kürt halkının yararına olabilir. Öcalan’ın milletvekilliği Türkiye’de yeni bir vaziyetin ortaya çıkmasını sağlayabilir.

Türkiye, Avrupa Birliği’ne üye olarak kabul edilmiyor. Türkiye hariç tüm NATO ülkelerinin AB'ye üyeliği kabul edildi. Türkiye'nin büyük bir kısmı Asya'da; ama en önemli parçası Avrupa topraklarında. Türkiye'nin AB üyesi olmasını engellediler. Fransız hükümetleri, bilhassa da mevcut Fransız hükümeti bu durumda önemli rol oynadı.

Türkiye Nakba'yı unutmamalı. Ankara ve İstanbul'daki Türk kardeşlerimiz; tüm Arap yurtseverler, tüm Müslümanlar ve Venezüella halkı gibi hatırlamalıdır. Venezüella hükümeti ve Venezüella siyasi partilerinin çoğu Nakba'yı hatırlar. Partilerin en eskisi ise Venezüella Komünist Partisi'dir. Nakba yenilgisinin acısını sadece Filistin topraklarının halkı değil tüm Müslümanlar çekti. İsrail'le işbirliği yapan ülkeler haindir. Türkiye İsrail ile işbirliği yapmıyor. Burada uzun yıllar boyunca belirli bir ilişki vardı ve daha sonra mevcut hükümet ilişkileri zayıflattı ve iki kez ilişkileri askıya aldı. Bu çok ilginç.

Ne olacağını bilmiyoruz; ama dünya insanlarına güveniyorum. Filistin davasını savunacaklar. Gazeteci Şirin Ebu Akile, İsrail askerleri tarafından öldürüldü. Sonra Hristiyan olduğu için kilisedeki cenaze törenine saldırdılar. Saldırdılar ve vücudu yere düştü. Bu inanılmaz bir zulüm. Türkiye hariç tüm NATO ülkeleri ve Arap ülkeleri bu meseleyi örtbas etti. Hain Arap ülkeleri, cani Siyonist rejimle iyi ilişkiler kurdu. Yahudiler II. Dünya Savaşı öncesinde ve sırasında çok acı çektiler. Sayıyı tam olarak bilmiyoruz, ancak milyondan fazla Yahudi öldü. Konu hakkında çok fazla yalan var. Bununla birlikte, dünyanın en suçlu rejimini kurmak için bu meseleyi istismar ettiler. Siyonist rejim Nazilerden daha canidir, çünkü Naziler yalancı değildi. Nazilerin fikirlerine katılmıyorum, yanlış fikirleri savunuyor ve yanlış noktada duruyorlar. Net değil, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan Hitler'in Yahudi kanına sahip olduğunu söylemişti. Bunu daha önce de duymuştum. Her neyse, Hitler kendini öldürdü, canlı yakalanmak istemedi ve cesedi kayboldu. Cesedin nerede olduğunu kimse bilmiyor. Duyduğum bir söylentiye göre; Stalin Hitler’in cesedini alarak Rusya’ya götürdü, bunu neden yaptığını bilmiyorum. Sonuç olarak, kaçmaya çalışsa bile Berlin'de öldü.

Direnmeye devam etmeli ve Nakba'yı unutmamalıyız. Nakba sadece Filistin halkı için değil, tüm insanlar için korkunç bir gün. Filistinli Yahudiler de Siyonizme karşıydı. Müslümanlarla birlikte yaşıyorlar, şenlikleri Müslümanlar ve Hıristiyanlar tarafından da kutlanıyordu. Yeterince yaşlıyım ve bazı sığınaklarda onlarla tanıştım. Irkçı değillerdi; ama Siyonistler sadece Müslümanlara ve Hıristiyanlara karşı değil, Arap Yahudilerine karşı dahi ırkçılar.

Kadın gazetecinin cenazesine karşı yapılanlar gerçekten inanılmaz. O bir terörist değildi; Hıristiyan bir gazeteciydi. Çok iyi bir gazeteciydi ve El-Cezire için çalışıyordu. Onu öldürdüler. Bu azınlık hükümeti şimdi Tel Aviv'de olmalıydı, ancak Arap ülkelerinin çoğu Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdı. İsrail'in başkentinin Kudüs olduğunu savunan herkes haindir, her şeyden önce Araplar hainler ortadan kaldırılmalıdır. Türkiye hakkında konuştuğumuzda ise kimse Erdoğan'ın İsraillileri savunduğunu söyleyemez. Erdoğan'ı bu konuda asla eleştiremezsiniz. Burada pragmatik bir ilişki söz konusu. Diğer taraftan İsrail devletini tanıyan ilk ülkelerden biri de Türkiye'ydi. O zamanlar Türk hükümeti Amerikalılar tarafından idare ediliyordu. Ama şimdi durum böyle değil.

Her neyse, ne olacağını bilmiyoruz, ama haklı tarafın galip geleceğine inanıyorum. Fakir ve mülteci Yahudileri de kapsayan, Yahudilerin, Hıristiyanların ve Müslümanların tıpkı Nakba'dan, 1948’den önce olduğu gibi birlikte yaşayabilecekleri Filistin devleti… Mülteci zavallı Yahudilerin Filistin'e gelmek dışında başka çareleri yok.

İsrail devleti ortadan kalkacak. Umarım bu harika günü görecek kadar uzun yaşarım. Hayatta kalamayacaklar! Aşırılık yanlısı Yahudiler Filistin topraklarının kilometrelerce karesini işgal etti. Siyonist hükümet bile bu aşırılık yanlısı Yahudilere biraz kızgın. Çünkü istedikleri gibi davranıyor ve tepki çekiyorlar.

İsrail devletiyle ilişkilerini kesen sadece bir ülke var. Sadece İsrail'le ilişkileri kesmekle kalmadı, aynı zamanda İsrail'in tanınmasını da durdurdu bu ülke. Burası Venezüella. Venezüella, dünyada İsrail devletini tanımayan tek ülkedir. Venezüellalı olmaktan gurur duyuyorum. Venezüella'nın üç sağcı başkanı ailemdendi. Hıristiyan-Katolik idiler ama ajan değillerdi. Ailemin çizgisinde olmaya devam edeceğim.

Allahü Ekber!

15.05.2022